Ai avut dreptate, nu poate avea latime de 14 cm. Am confundat cu alta componenta asemanatoare. Harddiskul meu are de fapt circa 10 cm latura. Iar pe capatul unuia din cele doua cabluri atasate la el scrie mare SATA. Deci, ca sa ma asigur inca o data ca inteleg bine, care dispozitiv ar fi cel mai potrivit? Ala cu SATA sau cel cu SATA/IDE? Si cu ce avantaj vine unul fata de celalalt? Si daca o cutie din aia (rack sau cum se cheama) e o alegere si mai buna decat oricare adaptor...
Scuze, am confundat harddiskul cu o alta componenta. Ce vezi mai jos e modelul de harddisk
https://www.amazon.com/......B010QBTTPY
Deci care din acele dispozitive ar fi cel mai bun pentru asa ceva?
Mai comod ar fi rackul ce ți l-a arătat Batmanel în 25 sept, desi când doar conectezi din când în când dispozitivul, sunt de preferat adaptoarele.
Tu poți lua rack-ul, dacă nu ai vreo husa de silicon pentru hdd, cum am eu, ca să îl și protejezi.
Avantajul consta în preț.
De regula, un adaptor costa o treime din prețul unui rack.
Sau jumătate.
Dar aici e o diferență de 7 lei între ele.
Daca ai văzut ca e SATA, și știi ca nu ai de gând sa citești niciodată HDD uri IDE, atunci nu ai nevoie de adaptorul care are și IDE, e suficient cel cu 92, 99.
Ti l-a arătat tot Batmanel, tot în ziua aceea.
O singura operatiune ma intereseaza sa fac cu harddiskul respectiv: DOAR sa transfer tot ce am pe el (filme, poze, pdfuri, etc) in laptopul pe care il folosesc acum. Atat!
Nu ma zgarcesc pentru cativa lei in plus. De aceea incerc sa aflu care din dispozitive e mai bun si mai sigur.
Deci, din punctul tau de vedere, ce mi-a aratat Batmanel ar fi cel mai potrivit? Chiar si decat oferta prezentata de tine initial?
Atunci chiar nu e nici o diferență ce cumperi. Cutia doar îl va feri pe perioada lunga mai bine de zgârieturi pe fața cu circuitele, cât despre lovituri mai puternice sau căzături, tot asa se va strica, hdd urile sunt extrem de sensibile la orice soc mecanic.
Eu parca ți-am arătat la început un adaptor SATA, avea alt preț, probabil s-a schimbat între timp, și e tot cel indicat de colegul.
Ca altul n-am văzut pe site.
Si mai apoi ți-am arătat adaptorul SATA + IDE ca are de toate, si tu nu erai hotărât ce mufe ai.
Sunt piese de muzeu hhd urile IDE, dacă nu ai deja unul, nici n-o sa mai ai, asa ca de cel cu IDE nu mai ai nevoie, dacă ai aflat ca ai SATA.