Logo-ul îl salvezi ca SVG (format vectorial). Astfel o sa arate bine la orice rezoluție.
Dacă vrei să salvezi și ca PNG mărește artboardul la o rezoluție mai mare (1000*1000 de exemplu) și salvează. Când te întreabă de compresie dai calitatea cat se poate de mare.
Nu pot să îți zic pașii exacți, nu știu ce versiune de illustrator folosești.
SVG oferă o calitate superioara, oricum ai comprima sau nu PNG-ul.
Asta pentru ca e un format ce stochează imagini vectoriale, nu bitmap.
E adevărat ca PNG e un format lossless (nu se pierde calitate, în comparație cu JPEG ), dar stochează elemente de tip bitmap, care la o scalare peste o anumita limita tot vor arata denaturat.
https://www.pagecloud.com/blog/web-images-png-vs-jpg-vs-gif-vs-svg
Au răspuns bine cei doi useri dinaintea mea. Ce vreau să adaug e un sfat: alocă-ți 5 minute pentru a căuta rapid pe google un răspuns la întrebarea ta. În cazul de față, cu siguranță găseai măcar o explicație bună în primele 3 rezultate ale căutării "SVG vs PNG".
Chiar am căutat pe Google, dar nu înțelegeam de ce majoritatea exportă totuși PNG, dacă SVG ul e așa șmecher, adică toate site-urile dădeau aceeași informație generală. Anyway. All good.
In PNG exporti un Logo pe care il folosesti mereu la rezolutia la care l-ai creat.
Daca doresti un logo pe care sa-l scalezi la diferite rezolutii (probabil il folosesti ca logo, avatar, banner sau ca icoana intr-o interfata a unui program ce poate rula pe diferite rezolutii...
sau ca element intr-o pagina web ce la fel e afisata pe diverse rezolutii),
trebuie creat si salvat in format vectorial.
SVg sau EPS, ultimul e formatul universal pentru grafica vectoriala. Am invatat foarte multe de aici: http://www.softedu.eu/illustrator-cc.html SI aici: http://www.softedu.eu/illustrator-workshop-print.html