Mai "tare" in ce sens? Nu prea inteleg eu limbajul asta pe sleau. In schimb am ascultat casti si incinte de la ambele branduri si nici una nu a impresionat. Poate as inclina usor balanta spre Bose, dar in ambele branse sunt variante mai bune.
Mai tare, in sensul ca daca le arunci de pe bloc pe amandoua, care din ele sunt mai putin zgariate...
In cazul asta, iti recomand sa inveti gramatica pentru a nu induce lumea in eroare. Daca scriai corect din prima, adjectivul "tare" trebuia scris la plural si astfel iti raspundea cineva care a facut testul.
Bine,o sa tin cont de sfaturile tale si le voi urma intocmai! si te rog data viitoare nu iti mai pierde timpul incercand sa imi arati ca in ambele cazuri exista variante mai bune.mi-am dat seama singur ca fac parte din gama "premium" si nu "lux".A si inca ceva esti tare maestre, bravo ca ti-ai dat seama ca "tare" este un adjectiv.E ceva...
Mersi pentru apreciere! Nu multa lume va sti ca "tare" e adjectiv. In schimb esti amuzant cu gamele premium si lux. Daca tu imi arati oricare model de la brandurile Pioneer sau Bose care este Hi-Fi premium, eu ma apuc sa fac testul de care aminteai mai sus. Abia aflu si eu cum sta treaba cu tare sau tari. Cat despre casti din gama lux, n-am idee ce poate insemna asta.
In primul si in primul rand ma declar fan Bose, pentru ca personal detin asa ceva.Au fost luate din afara la pretul de 500 de euro(nu vreau sa ma laud in tara nu le puteam lua decat din Bucuresti si la uimitorul pret de doar 900 de euro), iar cand le-am vazut pentru prima data sincer sa fiu m`a bufnit rasul, singurul gand care imi trecea prin minte a fost:"frate cum sa dai atatia bani pe doua boxe care le poti lua cu usurinta intr-o mana si pe un subwoofer ce`i drept mult mai generos in comparatie cu boxele {cam cat o unitate de calculator mai veche putin} si spre surprinderea mea cand am dat drumul la maxim, nu numai ca se auzea tare dar aveau si o claritate iesita din comun.Alt lucru care l`am observat si care m`a surprins a fost ca atunci cand am dat la maxim, iesea un flux de aer continuu din ele, exact ca la subwoofer, fapt nemaintalnit de mine.Tu ai vazut vreodata montat pe vreo masina de lux sistem audio Genius, sau Logitech.Pe masinile de lux o sa gasesti:Bose, Harman Kardon, Bang&Olufsen, sa zicem ca si Pioneer desi nu prea am vazut.Astea fac parte din gama premium, iar din gama de lux in vine in minte doar Burmester deocamdata.Cat despre casti nu stiu nimic de castile Pioneer, stiu doar de Bose, ca pleaca undeva de la 6 milioane si ajung pe la 17-18.Costa atat si datorita faptului ca sunt Bose dar si pentru ca reduc extrem de mult zgomotul exterior + o claritate extrem de buna + ca au si Wi-Fi pe ele+multe altele.
Daca esti fan Bose asta nu face brandul sa faca echipamente audio la o calitate iesita din comun. Sunt mai scumpe decat majoritatea sculelor multimedia si consumer dar ofera o calitate doar nitel mai buna. Daca vrei sa compari cu scule cu adevarat bune, vei vedea ca la 500 EUR puteai sa cumperi un setup de genul AS500 + Indiana Line Nota 260/MA BX2 care sunt cu mult peste tentativele calitative de la Bose. Cat despre sistemele audio montate din fabrica pe masini scumpe, e marketing pur. Nu o sa se compare niciodata un astfel de sistem cu unul aftermarket cu difuzoare de la Hertz/Helix/Focal/s.a. Cat despre casti si despre preturi mari in general, iti recomand sa asculti Audeze/Stax/Sennheiser. Un setup cu DAC+amp si casti ajunge sa depaseasca pretul unei garsoniere decente.
Am ascultat din intamplare Acoustimass 3 care e o tampenie daca il compari direct chiar si cu un setup entry-level format din AS201 si Nota 250 care iese sub pretul cerut de Bose.
Lasa-ma cu Genius si Logitech ca n-are rost sa facem astfel de comparatii. Vrei sa faci comparatii, compara Bose cu Raidho la incinte sau cu Audeze la casti.
Http://www.price.ro/....../index.php vezi cat costa un Raidho?! cred ca am dat peste "varful preturilor", la Bose nu exista boxe de un miliard nici intr-o mie de ani, asa ca un exemplu
Vezi si mai ziceai ca nu stii ce inseamna lux.Am dat un simplu search la casti Audeze preturile sar la peste 80 de milioane, deja ne indepartam cu mult de Bose, de clasa premium.Asta numesc eu clasa de lux.Ne`am indepartat mult de la subiect, dar ma bucur ca am "reusit" sa "iti arat" ce e aceea clasa de lux.
E o mare diferenta intre ceva costisitor si ceva de lux. Ma bucur ca ai aflat cu ocazia asta cine face echipamente "premium", desi in majoritatea cercurilor le zice Hi-Fi. Cunosc pe cineva care si-a permis un setup de ~25.000 EUR printre care si o pereche de Raidho "mai ieftina". Conduce o Corolla, e modest din toate privintele si locuieste intr-o mansarda. Asta ca o corelatie intre ce inseamna sa aloci banii unei pasiuni si ce inseamna sa arunci bani doar pentru ca iti permiti si vrei "lux".
Exemplul l-am dat pentru ca mi-ai lasat impresia ca tu ai impresia ca daca Bose costa mult automat sunt bune. Ti-am lasat si exemple pe care si le poate permite un bugetar si sunt peste Bose.
N`as vrea sa fiu nesimtit, dar ce bugetar isi permite sa dea o suma atat de mare pe un sistem audio, in sfarsit sa nu ne abatem de la subiect.Nu am zis ca Bose este cea mai buna marca de sisteme audio din lumea asta.Nu,nici pe departe! Insa este suficient de buna incat sa "poata fi bagata in seama", cel putin de mine.
Yamaha AS201 + Indiana Line Nota 250 costa ~1800 Ron. Nu mi se pare exagerat din moment ce "marele plastic-prost" z906 e ~1400 Ron si e cel mai vandut sistem audio. Ce-i drept orice Bose e peste aproape orice sistem multimedia. In schimb au preturi mari in comparatie cu branduri care fac sisteme Hi-Fi (de baza, ca cel amintit mai sus) si nu au acelasi marketing sau nu sunt la fel de cunoscute. Majoritatea care cumpara Bose fie nu au testat/audiat alte sisteme din gama lor de pret, fie sunt consumatori care pun accent pe un brand arhicunoscut si cam atat. Afirmatia asta e o generalizare, motivul pentru care tu ai achizitionat un sistem Bose cu 500 EUR e personal si nu ma iau de el. Ca sa revenim la subiect, nici Bose si nici Pioneer nu mi se pare "mai tare". Pentru ca orice comparatie o fac, ar trebui sa o fac si din privinta raportului calitate-pret, capitol la care niciunul nu exceleaza. Doar din privinta calitatii si lasand la o parte preturile exagerate, Bose e posibil sa fie peste Pioneer. Cu toate ca nu e o comparatie corecta tinand cont de preturile la care pot ajunge sistemele Bose.