Nu are nici o legatura. E interesant ca nu mai auzisem prostia asta de mult, aproape ca mi se facuse dor . Cum ziceam, nu se incalzeste nimic, si fie ca pui Intel+nVIDIA sau amd+nVIDIA, sau amd radeon sau Intel radeon e tot aia. Si care aceeasi arhitectura. Nu are nici o legatura arhitectura cu produactorul de la gpu/cpu.
1. Da merge.
2. Sper ca nu vrei sa faci o configuratie cu placa aia de baza, pentru ca efectiv arunci banii aiurea daca vrei sa cumperi asa ceva.
Pentru oc nu cred că îi arunc degeaba
Nu, deloc... Cand ai putea sa iei o placa de baza "normala" la 300 lei si un procesor mai puternic, dai asa banii pe placa de baza fff scumpa+cooler cpu+sursa ca doar overclock-ul pe am3+ sare de 250W consum+altele. Asa ai putea sa iei frumusel un i7 daca chiar ai nevoie de atat de multa putere, varianta blocata ca e suficient(sau deblocata, ca Intel are tdp mic, si cu o placa de baza de 450 la Intel nu ai treaba cu overclock-ul). Sa nu mai zic, ca pe Intel ai avea si un ram controller mai bun si multe altele. Oricum, daca ai inteles ce vreau sa zic, e ca nu merita...
Atunci ce placă de bază tot pe AM3+ mi-ai recomanda?
Frecventa memoriei RAM trebuie suportata si de procesor?
Am I5-3570.Uite ce scrie aici:
http://ark.intel.com/......o-3_80-ghz
Scrie Memory Types DDR3-1333/1600.
Ce se intampla daca pun memorii cu frecvente mai mari(sa zicem ca suporta placa mea de baza)?
Da,trebuie suportată și de procesor.Nu știu ce se întâmplă dacă pui frecvențe mai mari, dar cel mai bine le pui pe cele cu care merge cel mai bine cu procesorul.
Nu se intampla nimic. Memoria nu o sa lucreze la frecventa ei maxima. Gen daca vrei sa pui memorii de 1866/2000 mhz, o sa ruleze la 1600 mhz. Atata tot.
In esenta, cum am zis, decat sa dai atatia bani pe placa de baza mai bine iei o placa de baza pe 1150 mai ieftina+i7 .
Am inteles.
Ma gandeam ca s-ar putea sa dea erori.
Dar cam ies la aproape acelaș preț cu i7(cred),plus că nu vreau Intel
Nu vreau Intel din cauza plăcii video.Merg tot pe AMD că am inteles că cam au aceleas performante cu nVidia si sunt mai ieftine...
Care e treaba cu placa video? La ce te referi? Care e problema?
Am înțeles că se încălzește placa video enorm și că ar trebui lucrat pe aceeaș arhitectură(in cazul AMD)și pe nVidia(cazul Intel)
Mă gândeam că o să fie așa...dar mulți mi-au spus asta, deci dacă n-are legătură, pot merge pe Intel, ia o fundă
Nu are nici o legatura. E interesant ca nu mai auzisem prostia asta de mult, aproape ca mi se facuse dor . Cum ziceam, nu se incalzeste nimic, si fie ca pui Intel+nVIDIA sau amd+nVIDIA, sau amd radeon sau Intel radeon e tot aia. Si care aceeasi arhitectura. Nu are nici o legatura arhitectura cu produactorul de la gpu/cpu.