| yonutz6399 a întrebat:

Placa video conteaza la rularea jocului? Adica daca ai oplaca video foarte buna, jocul va rula mai bine(nu se va bloca) decat cel cu o placa mai proasta? Sau ea este folositoare doar pentru vizualizarea jocului?

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Pentru ca un joc sa functioneze foarte bine nu de placa video depinde ci de memoria ei. Poate fi de orice marca nu mai sa aiba o memorie cat mai mare, apoi mai depinde si de procesor si ram, aceste 3 componente sunt cele mai importante la jocuri dar si in general la un pc!

| hp8510p a răspuns (pentru lpavel):

Nu e adevarat! Poti sa ai 6gb de memorie ca ea va merge ca una de 3gb.Ai nevoie de multa memorie atunci cand joci pe rezolutii mari sau cu set-up de mai multe monitoare! Una de 2gb pe full Hd este suficienta pentru jocurile noi dar sa fie de generatie noua

| SouLIce a răspuns (pentru lpavel):

@lpavel Frate nu ai nici o treaba cu domeniul acesta, tu crezi ca daca ai o placa video de 4 gb inseamna ca e buna
Tu crezi ca o placa ca asta http://www.pcgarage.ro/placi-video/msi/geforce-gt-630-4gb-ddr3-128-bit/
este mai buna decat asta http://www.pcgarage.ro/......128-bit-2/
spune de ce este mai buna

| hp8510p a răspuns (pentru SouLIce):

Corect! Exemplu Gtx Titan de la nVidia versus Gtx 780 Ti de la nVidia! 6gb contra 3gb...Performante asemanatoare pe un monitor Full Hd dar daca pui 3 monitoare Full Hd Titanul intra in avantaj.Rezolutie mai mare de Full Hd>placa cu memorie mai mare de 2gb.Am Gtx 770 si in Crysis 3 pe Ultra Full Hd imi foloseste 1.3Gb din memorie.Am vazut review cu Gtx 770 2gb vs. Gtx 770 4gb si pe full Hd nu era nicio diferenta de fps-uri

| yonutz6399 explică (pentru SouLIce):

Intrebam doar...Nu sunt documentat in domeniul I.T.
Tu, desteptule straight face

| SouLIce a răspuns (pentru yonutz6399):

Acel raspuns nu era pentru tine, era pentru lpavel
Este foarte bine ca intrebi pe cineva care se pricepe inainte sa cumperi ceva si pe urma sa observi ca nu merge exact cum iti doareai.dar cand vad ca se baga multi care nu se pricep si mai primesc si funda... ma enerveaza laughing

| lpavel a răspuns (pentru SouLIce):

Stai calm nu te enerva ca-ti dau eu o funda daca te simti mai bine asa laughing)) Apoi cu placile video - am incercat cateva si am vazut pretentiile jocurilor, deci stiu ce vorbesc, iar daca tu crezi ca o placa video cu memorie de 1 gb o sa mearga orice joc atunci se pare ca tu nu ai habar despre ce vorbesti...

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vrei un calculator pentru jocuri, procesare video, editare grafică, modelare 3D (vei rula aplicații ce necesită putere mare de procesare video), atunci ai nevoie mai mult ca sigur de o placă video dedicată (cu un preț măcar peste 300 RON).

În acest caz, e bine să te orientezi în funcție de cerințele aplicațiilor pe care vrei să le rulezi, de buget, dar și de restul componentelor sistemului. Scopul este să creezi o configurație echilibrată, astfel încât toate componentele să funcționeze în parametri optimi. În cazul unei configurații neechilibrate, componenta mai slabă va fi suprasolicitată sau cel puțin va limita performanțele totale ale sistemului.

concluzie: placa video influienteaza foarte mult rularea jocurilor.

| valentin75 a răspuns:

Salut! Pentru jocuri este esentiala placa video, chipsetul ei este mai solicitat decat procesorul. Foarte importanta este meoria pe care o are placa video, banda in care aceasta lucreaza, slotul si tipul de conexiune dintre ea si computer- agp8x, pci, pci express.Bafta!