| UnchiulRamiz a întrebat:

Plăteam la curent 300 sau 400 lei maxim pe 2 luni. Azi ma trezesc cu o factura umflată, 1370 lei. Ce se poate face? Nu aveam cum sa cunsumam atât zic eu. Degeaba ca e calculata din luna octombrie pana în mai. Data scadenta a fost pe 6 luna asta.

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

E simplu de verificat.
Citesti contorul si scazi numarul de KiloWati de pe factura cu ultima citire.
Diferenta indica consumul real realizat.
Inmultesti cu pretul unui KiloWatt (cu TVA inclus) si atat costa curentul consumat (masurat).
Scazi din suma obtinuta valoarea facturilor intermediare (estimarile) si aflii cat mai trebuie sa platesti SAU cat ai platit deja in plus, in "depozitul" tau.
Daca "estimarile" facturate depasesc mult consumul tau, atunci ia legatura cu furnizorul de electricitate, sa schimbe valorile estimate.

Oricum, daca ai platit cate o suma fi8ecare luna, atunci nu ti se va debransa curentul, doar daca nu platesti in termen dupa factura de CITIRE.

| Mosotti a răspuns:

Eu am primit online factura umflata in martie, dar in cateva zile a aparut factura normala, a fost de la faza aia cu compensarea si altele, dupa ce au calculat ei acolo la ei.

Du-te cu factura la ei, nu plati suma!
Ca la mine a aparut ca lumea ca era online, si schimbarea s-a facut automat, dar la tine nu merge daca nu e online.
Nu e umflata special, e de la calculele lor din calculatoare, o eroare.

| Frank51 a răspuns:

Se face cu estimare, acei kW nu sunt consumați. După ce se citește contorul acea sumă va fi pusă cu minus la factura următoare.

| UnchiulRamiz explică (pentru Frank51):

Și eu ce fac? Ma duc la sediu mâine sau nu are rost?

| UnchiulRamiz explică (pentru Frank51):

Au citit contorul dar luna trecuta cred.

| Iote a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Du-te maine la sediul lor. Sa ai o fotografie cu indexul contorului. Nu accepta notita pe hartie.

| UnchiulRamiz explică (pentru Iote):

Am zis sa se ducă mama, merge cam degeaba atunci. Dar fac poza pe tel ei, sa între la poze am văzut ca știe. Eu am și alte treburi

| J0B0MAT a răspuns:

Pe atâtea luni nu e mult. Mai ales că s-a scumpit.

| UnchiulRamiz explică (pentru J0B0MAT):

Am plătit la zi. Ori nu s-au înregistrat plățile? Cu payperpoint plătea bunicul de regula. Cum posta nu e în sat, factura o plătim târziu de regula.

| UserRo10 a răspuns:

Declara lunar indexul autocitit pentru a nu mai avea surprize. Cel mai probabil a venit regularizarea si s-a facut diferenta intre ce ai consumat real si cat estimasera ei

| scp3008 a răspuns:

Mergi cu citirea la sediul lor si te lamuresti. Banuiesc ca si eu am probleme cu ei dar in sensnu ca mi-au bagat tot in minus fata de cat am.

| UnchiulRamiz explică (pentru scp3008):

Scrie 1000 și ceva de KW. O vecina care o stat toată iarna în Belgia, a primit factura de 500 și ceva de lei. Ea neconsumand deloc curent. Nu a locuit nimeni în casă. A umblat cu hârtiile și nimic nu a rezolvat. E buna de plata.