anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poate cineva care are windows 10 si este dragut sa se duca la notepad si sa mi zica si mie care este fontul de default pentru ca m-am jucat cu fonturile dar nu mai stiu care era cel de default si acum notepadul arata ciudat xD

10 răspunsuri:
| VelaJohnny a răspuns:

Frontul: Consolas
Stil: Aldin
Marime: 22

Asa imi arata la mine cel putin.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Arial-Obisnuit- 16, asta este standardul dupa instalarea Windows-ului.

| LinxCont a răspuns:

Font: Consolas
Font style: Regular
Size: 11
Script: Western

| Ana9999 a răspuns:

Eu n-am umblat deloc pe notepad de cand am instalat Windows 10 si vad ca fontul este Consolas cu marime de 11, stil Regular.

| anonim_4396 explică (pentru Ana9999):

Dar ce script?

| Ana9999 a răspuns (pentru anonim_4396):

Western

Dar eu n-am western D:
Am vest
Dar tu ai instalat si updateul aniversal?

Pai western sau vest nu e acelasi lucru? Nu e vorba de update, eu am sistemul de operare in engleza si imi apare direct asa, dar e acelasi lucru daca ai „vest".

Ooooooo da de asta la mine e in romana western care inseamna in romana vestul salbatic windowsul pur si simplu ii zice vest de asta big grin

Vestul salbatic = Wild West, Old West sau Far West si este o tema specifica a genului Western, gen in care se prezinta in general o parte din istoria zonelor vestice ale Statelor Unite si care nu are o traducere exacta in romana decat daca eventual vrei sa zici „genul istoric american vestic", desi nici asa nu mi se pare corect pentru ca stiam ca se refera doar la o anumita perioada istorica.
Referitor la Windows-ul tau, eu n-am de unde sa stiu exact ce iti scrie tie si unde iti scrie sau alte detalii, eu ti-am raspuns la intrebarea ta, adica mai exact am scris ce imi apare mie acolo unde ai intrebat, asa cum au raspuns si altii si da, am toate update-urile la zi daca asta are vreo importanta in acest caz (eu stiam ca nu exista nicaieri update aniversal, poate ai vrut sa te referi la update-ul aniversar care a fost prin august daca nu ma insel). Iar legat de Western-ul existent acolo, ar putea fi tradus ca „Vest" in cazul in care il ai in limba romana, desi eu as zice ca ei se refera la tarile occidentale printre care ar fi inclusa si Romania (nu e vorba despre asezarea geografica aici, ci despre aliantele cu Statele Unite si Europa Occidentala), insa avand in vedere faptul ca nu exista o delimitare clara si in mod oficial se evita acea exprimare, cel mai probabil ei traduc in „Vest". Ca sa fii mai sigur de detalii de acest gen, poti sa ii intrebi direct pe cei de la Microsoft ce au vrut sa scrie ei acolo de fapt si astfel esti mai bine lamurit. „Western" in mod normal se traduce in „vestic" „occidental" sau „apusean" la fel cum „eastern" se traduce prin „oriental" sau „rasaritean".