| cyberworldprotection a întrebat:

Poate cineva va rog frumos sa faca un Unlocked Bios pentru overclocking pentru emachines e620.

3 răspunsuri:
| TheKings a răspuns:

Din cate se stie, BIOS-ul este un program cu ajutorul caruia componentele hardware ale calculatorului comunica cu software-ul acestuia, mai exact cu sistemul de operare. Acest soft este integrat de producatori intr-un circuit tip flash, iar cu ajutorul lui, utilizatorii pot face anumite setari sau verifica anumiti parametri ai placilor de baza, fie ca sunt de laptop sau desktop.

Daca la un calculator desktop care din anumite motive are BIOS-ul parolat, problema se rezolva relativ usor atunci cand avem nevoie sa-l resetam prin simpla scoatere a bateriei pentru o perioada scurta de timp (metoda pe care nu o recomand), sau prin folosirea jumper-ului dedicat care se afla pe placa (recomandat), altfel se pune problema in cazul laptopurilor.
Laptopurile, datorita faptului ca sunt portabile se pot pierde sau fura, iar producatorii au gandit putin altfel protectia acestora pentru asemenea cazuri. Astfel, in cazul acestora, parola sta intr-un circuit integrat separat, care se ocupa numai cu aceasta functie de protectie a BIOS-ului. Scoaterea, sau suntarea baterie de pe placa de baza, nu are niciun efect asupra circuitului EEPROM unde este stocata parola. O eventuala parola pusa pe BIOS, nu se va putea sterge prin aceasta operatie in cazul unui laptop.

Prin urmare, cei care din diverse motive si-au parolat BIOS-ul si au uitat parola, se vor afla in imposibilitatea de a-l accesa. Intr-o asemenea situatie, rezolvarea este una destul de complicata si implica contactare producatorului pentru a va trimite o alta parola (master password) pentru resetare. Din fericire, pentru anumite modele de laptop exista o rezolvare si acesta este si motivul acestui subiect. Pentru urmatoarele modele de laptopuri, va putem ajuta cu o astfel de "master password". Acestea sunt: Samsung, Dell, Fujitsu Siemens, HP, Sony, Compaq si Acer.

| cyberworldprotection explică:

Multumesc,pentru incercare, dar eu cu totul alt ceva am in vedere

| cyberworldprotection explică:

Eu vreau sa fac overclock, BIOS-ul este blocat, eu vreau ca cineva sa ma ajute se fac un BIOS modificat pentru overclock