Da,pate merge greu...dar depinde si de telefon, daca ai unul performant, s7, s8, s9, s9+,sau iphon de la 7 in sus, dar recomandat este sa il actualizezi
Depinde pentru ce e actualizarea: performanta sau securitate.
Bine, in cazul iPhone, Apple a avut actualizare care incetinea telefonul;)
http://venturebeat.com/......wn-debacle
Nu; ai putea face hard reset o data la cateva luni, se va sterge absolut totul de pe el, si va zbura ca in tinerete
Telefonul iti merge tot mai greu pe masura folosirii internetului.
TOATE fisierele (poze, filme etc.) intai se descarca temporar in aparat si doar dupa aceea se afiseaza pe ecran.
Dupa vizualizare, multe din aceste fisiere temporare NU se sterg automat, acupand tot mai multa memorie de stocare si incetinirea sistemului.
Itirecomand sa-ti instalezi aplicatia CCleaner (sau unul asemanator) care va sterge automat sau la comanda ta toate fisierele temporare! Astfel viteza telefonului poate fi mentinuta la nivel mai mare.
De asemenea, daca ai mai multe aplicatii instalate si/sau in functiune, atunci iti vor "frana" telefonul.
In aceste cazuri, cele ne-dorite, ne-folositele poti opri, sa nu incarce procesorul degeaba.
Cel mai sigur si rapid este simpla re-pornire a telefonului.
In teorie actualizarea e un lucru bun, imbunatatiri la securitate, baterie chiar poate sa mearga mai bine
in practica, daca telefonul nu e destul de nou poate sa mearga mai prost, chiar MULT MAI PROST daca e destul de vechi
sunt cazuri clare in care s-a facut "actualizare" la telefon mai vechi ca sa mearga mai prost, sa se incinga, sa se strice, etc. ca sa te forteze sa iti iei tel nou (Android mai ales) sau sa compenseze pentru imbatranirea bateriei (Apple au facut asta, pentru ca telefoanele cu baterie expirata se inchideau de tot daca procesorul sarea brusc la maximum de consum)
deci depinde ce telefon ai
Sunt trei cazuri principale care fac telefonul sa mearga mai greu.
- Uzura fizica a componentelor. O actualizare nu poate rezolva aceasta problema daca a aparut deja dar poate preveni o uzura viitoare. Totusi aceasta prevenire e mai mult o limitare a performantei decat o solutie care sa iti convina.
- Telefonul devine incarcat cu "gunoaie" - malware, bloatware, defectiuni software mici ( dar la gramada fac diferenta ). Majoritatea actualizarilor vin cu solutii pentru malware si defectiunile software, dar din pacate unele actualizari mai aduc putin bloatware. De ce nu?
- Telefonul ramane "in urma" cu tehnologia. Telefonul ramane la fel de performant, dar toate aplicatiile devin tot mai resource-intensive pentru saracul telefon vechi. Aplicatiile sunt actualizate pentru dispozitivele noi si sunt constant adaugate noi functii. Cui ii mai pasa de dispozitivele ceva ai vechi?
- Telefonul e incetinit de actualizari intentionat. De ce? Ca sa cumperi unul nou!
Verifica inainte sa actualizezi ce fel de actualizare este, ce s-a schimbat, ce probleme generale/particulare au unii utilizatori, mai ales daca NU este o actualizare de securitate.
VloggeritaX întreabă: