Poate fi si uleiul de la masina de spalat, atata timp cat este pentru mecanisme fine. Lucrul asta a fost incercat de mine personal si a dat rezultate + sunt destule tutoriale pe youtube/forumuri in care se arata cum se face acest procedeu.
E3u asa am inteles ca se pune la rulmentul ventilatoarelor ulei pentru mecanisme fine(gen masina de cusut)
Nu e tocmai un mecanism fin. E doar un mecanism foarte simplu, nu are nevoie de ingrijire, nu prea are ce sa se strice. Ori merge ori e ars.
Dar tie cand iti scartie o balama ce-i pui? Nu vaselina? Asa faci si la ventilator cand acesta scoate sunete ciudate sau face galagie prea mare. Nu stiu de unde ai scos-o ca nu se pune ulei la ventilatoare.
Am ventilatoare din 2003 care nu scot sunete ciudate fiindca pur si simplu nu pot aparea astfel de probleme, fiind un mecanism foarte simplu iar daca sunt zgomotoase este de la designul lor, nu ca au nevoie de ulei.
Iti trimit prin posta niste ventilatoare vechi pe care nu le mai folosesc. Le montezi si vezi cum suna fara a aplica ulei pentru mecanisme fine. Le desfaci, aplici ulei, si dupa le montezi iar si vezi cum suna.