| Daniel26 a întrebat:

Pt cei ce folosesc tv digitala: as vrea sa-mi spuneti daca in afara de abonamentul lunar de 25-32ron (sau mai mult) se plateste suplimentar si inchirierea unui mediabox care inseamna alti 6-10ron lunar? Daca nu doresc canale in format HD, mai este necesar acel mediabox? ~ In plus, LCD-urile nu prea merg pe tv analogica? e necesar sa trec la tv digitala neaparat? Ma gandesc sa cumpar un LCD, iar acum am tv analogica. De aici intrebarile anterioare. Multumesc.

2 răspunsuri:
| virusake a răspuns:

Echipamentele, mai ales cele de la RDS sunt proaste rau, chinezesti.
Pe unele posturi ai un sunet de fond enervant.

Acel mediabox face conversia catre televiziunea digitala (practic e ceva software), dar intr-adevar imaginea este mult imbunatatita.

Programele HD nu sunt obligatorii, eu de exemplu nu le-am inclus, deocamdata fiind destul de putine.

Acel mediabox se conecteaza prin SCART, deci probleme de incompatibilitati nu pot exista nici cu CRT nici cu LCD. Si LCD-urile au ace mufa pentru antena, deci poti ramane la televiziunea analogica daca doresti.

Daca tot e pe gratis, eu te sfatuiesc sa il iei, o data pentru calitatea imbunatatita a imaginii, cat si pentru manipularea mai usoara a programelor si vizualizarea in timp real a emisiunii (nume, an, gen) cat si intervalul orar in care ruleaza.

| ionutzuck a răspuns:

Pai daca vrei sa se vada bine da este necesar sa treci pe digital, eu mi-am cumparat de curand un tv lcd de 81cm full hd, a mers fara problema si pe cablu analogic dar unele programe se vedeau foarte prost asa ca mi-am pus dolce, este o diferenta foarte mare toate programele se vad mult mai bine. iti recomand dolce se vede ff bine si nu ai probleme pe timp de ploaie. se plateste decat abonamentul pe reciver nu platesti nimic