| Samsuke a întrebat:

Recent am cumparat un PC cu placa video integrata AMD Radeon HD 7480D care are memorie dedicata de 512MB. Daca cumpar o placa video dedicata separat de exemplu de 2GB amandoua placi video o sa functioneze simultan in jocuri? De exemplu o sa am 2, 5GB?

Răspuns Câştigător
| EnvyU a răspuns:

Nu exista doua placi, exista procesorul grafic al procesorului amd, probabil este un A-xxx nu? Memoria placii video nu o sa aiba nici o treaba cu acest shared memory care il are procesorul. Deci vei avea doar 2gb ram, doar atat vor fi accesati de joc, insa, daca nu ai monitor 4k sau 2-3 monitoare, mai mult de 2 giga vor fi absolut inutili. Nu te lua dupa unele cerinte de jocuri cum ca ai nevoie 6gb vram. Alea sunt niste porturi de **** de pe console, la console memoria consolei, cum este la noi RAMul, poate fi accesat si de partea grafica. De asta apar jocuri care au cerinte de vram asa mari, dar te poti juca fara probleme cu 2gb. In fine sper ca ai inteles ce am vrut sa zic. Inca o chestie, nu lua o placa video de **** crezand ca daca are memorie 2gb o sa fie belea, trebuie sa ai grija pe ce dai banii, normal o placa video buna care poate fi folosita pentru jocuri noi la medium/high, incepe de la un pret de minim 400 ron. Rahaturile alea gen gt730 sau r7 250, Te poti juca destul de bine pe ele insa nu te astepta la high si 60 fps si nu orice joc.

0 răspunsuri: