anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Recent am cumparat un telefon nou si as dori sa il pastrez ca nou o perioada cat mai indelungata, am cumparat o folie pentru protectia ecranului si o husa, cum as putea sa il curat periodic? Ma gandeam sa il sterg cu servetele umede si eventual aspirat cu aspiratorul in difuzor, microfon si in mufa de incarcare, este o idee buna? Si legat de partea functionala, cum as putea sa ii protejez cat mai bine bateria si sa nu ajunga sa se miste greu sau sa aiba probleme legate de functionalitate mai tarziu?

Răspuns Câştigător
| alexandraatat22 a răspuns:

Poți sa te duci la un service odată ce trece o buna bucata de timp, ei ți l curată profesional decât sa Riști sa Strici tu ceva la el, nu este nevoie sa l ștergi cu șervețele umede. Trebuie doar sa ai grija sa nu l scapi, sa nu-l ții constant pe economisirea bateriei, sa nu l lași sa se descarce complet pana se Închide, încerca sa l pui la încărcat și sa nu stai foarte mult pe el pana se încălzește și cam atât poți face pentru el

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"as dori sa il pastrez ca nou o perioada cat mai indelungata"

după cum văd, tu mai bine nu-la folosi de loc și-l bagi inapoi in cutie.

și folie și husă și servețele și aspirator? Fă-i și-un vaccin!

| anonimg a răspuns:

Sfatul meu este sa te bucuri de telefon, deoarece bateria lui nu te va tine mai mult de 2 ani. Ce trece peste doi se va descarca foarte repede, indiferent ca il folosesti sau nu. Si daca vei cumpara o baterie noua, aceasta nu va fi mai buna decat decat cea veche, uzata; pentru ca nu o ma ajuta softul. Telefonul nu este piesa de mobilier. El se degradeaza in timp, indiferent ca il uzezi tu sau nu. Telefonul este facut sa tina 2 ani, cat ii este garantia.
Peste doi ani vor aparea aplicatii(programe) pe care telefonul de astazi le va face fata cu greu. Iar actualizarile nu-l vor ajuta prea mult.
Este bine sa il ingrijesti. Folia trebuie sa o schimbi de 2 ori pe an (sau mai des) pentru ca va incepe sa se dezlipeasca si sa intre aer. Poti sa il aspiri cum ai zis; dar asta nu inseamna ca nu exista riscul sa se infunde cu scame si praf prin acele mufe.
Cu toata ingrijirea oferita, tot exista sanse sa il scapi din mana, sa il uzi; sau sa se blocheze softul, sa se inchida singur, sau alte erori.
Sistemul de operare Android apare cate unul nou la fiecare 6 luni (aproximativ): https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Lista_versiunilor_Android
Un telefon nou se va bucura doar de urmatoarea versiune de Android, si nu mai mult, deoarece producatorul stie ca produsul sau nu va suporta toate versiunile noi de Android. Ca urmare, pentru un telefon vechi nu vor exista versiuni noi de Android. Iar aplicatiile sunt facute si ele de catre producatorii lor sa suporte noile versiuni de Android. Apar deci mereu imbunatatiri; iar acestea cu greu vor fi suportate de un telefon mai vechi de doi ani.

| NLS a răspuns:

Legat de baterie, depinde cat de des il incarci, si cat de eficient e procesorul (pe cati nm e construit).

Bateriile au un numar de cicluri de incarcare.
De regula, intre 400 si maxim 600.
Dupa ce s-au epuizat acele cicluri, capacitatea bateriei incepe treptat sa scada.
Nu foarte mult, dar nici ca in momentul cumpararii nu va mai fi dupa vreo 3 ani de folosire.

Trebuie sa nu il incarci aiurea, cand l-ai pus la incarcat, nu il mai scoti, si daca se poate, nici nu il folosesti.
Nu lasa bateria sa scada sub 15% niciodata.
Cand a ajuns la 95-98%, il scoti.
Internetul se opreste cand nu il folosesti.
NU instala pe el aplicatii pe care nu le folosesti.
Pe tine nu te vor deranja, dar in fundal se incarca unele chestii, si toate adunate, mananca baterie.
Daca te pricepi, dezinstaleaza /blocheaza aplicatii pe care nu le folosesti.
E primul lucru pe care il fac dupa ce intra in casa un nou telefon.

Al meu in aprilie face 4 ani, si inca tine binisor (dupa aprecierile mele, capacitatea maxima a bateriei e peste 60% fata de data cumpararii).
Il folosesc cam 8-9 ore pe zi, (Facebook, chat, poze, vreo 2 ore de YouTube, TPU), dar fara jocuri (exceptie Sudoku si uneori sah).


Pentru curatat, o carpa moala, fina, de matase, sau exista lavete pentru sters ecrane... (nu ma refer la cele care lasa scame...).

Pentru cazul in care se infunda cavitatea difuzorului, nu cred ca o sa reusesti absolut nimic cu aspiratorul, va trebui dus intr-un service.

| halogen001 a răspuns:

Bateria se degradeaza la caldura, la descarcare excesiva pana la 0%, la mentinerea incarcata 100% timp indelungat. Bateria rezista mai mult daca e tot timpul in jurul valorii de 50%, deci ar fi ideal sa nu fie descarcata de tot si nici incarcata 100%, insa la o folosire normala e bine macar sa nu o descarcam sub 15%, sa nu lasam telefonul incarcat 100% sa stea in continuare la incarcat ca atunci bateria va avea incarcare 100% mai mult timp si isi va pierde din capacitate mai repede. Aspirarea cu aspiratorul pare ok, insa daca e un aspirator puternic ma gandesc ca ar putea afecta difuzorul. Daca husa are capac pentru mufa de incarcare e un lucru bun.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Curata cu pronto. Lasa aspiratorul ca nu face nimic, nu umbla la el mai rau faci. Bateria trebuie sa se tina intre extreme adica mai mult de 10% si mai putin de 90% daca poti. Pune aplicatiile pe care nu le folosesti la sleep, pune un card mare si tine tot acolo pe el. Dezactiveaza ce nu folosesti. Bateria o sa te tina cel putin 4 ani oricum. Tu ai grija sa nu se ude sau sa ii rupi portul

| StefanE2019 a răspuns:

Sunt câteva recomandări:
- să dezactivezi încărcarea rapidă, care îți produce o mare uzură a bateriei in timp
- să păstrezi măcar 30% din spațiul de stocare liber. Spre exemplu, dacă ai 128GB lasă măcar 30-40GB neocupați
- legat de curățenie, ar fi mai bine să folosești un compresor (dacă ai) pentru a sufla praful de pe marginea foliei sau pentru locul mufei de încărcare

| Paulyka36 a răspuns:

Îl bagi in mașina de spălat odată pe luna și nu uita să folosești neapărat calgon.