| friday a întrebat:

Recunosc că sunt bâtă în tot ce ţine de calculator, adică în mare parte, şi nu mă pricep la drivere, componente şi ale alea, de aceea vin cu o întrebare precedată de o relatare, relativ idioate:
Nu îmi merge sunetul, asta de ceva vreme, şi-am tot amânat. Problema e tocmai că nu pot identifica problema.laughing. Cum îmi pot da seama dacă s-a ars placa de sunet, fară sa ma bag bios+ul calculatorului? Ţin să menţionez că atunci când apelează o persoana, ştiţi voi, pe mess, se aude sunetul ala specific, deci nu cred că are placa de sunet ceva, totuşi.
Încă ceva, cand intru in dxdiag, la sound, nu îmi detectează placa de sunet şi restul, mai bine dau un paste aici laughing :
Sound Devices
-------------
Description:
Default Sound Playback: No
Default Voice Playback: No
Hardware ID:
Manufacturer ID:
Product ID:
Type:
Driver Name:
Driver Version:
Driver Attributes:
WHQL Logo'd:
Date and Size:
Other Files:
Driver Provider:
HW Accel Level: Emulation Only
Cap Flags: 0x0
Min/Max Sample Rate: 0, 0
Static/Strm HW Mix Bufs: 0, 0
Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0
HW Memory: 0
Voice Management: No
EAangrytm) 2.0 Listen/Src: No, No
I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
Sensaura(tm) ZoomFangrytm): No
Registry: OK
Sound Test Result: Not run

Şi la note îmi spune că n-a fost găsită nicio placă de sunet şi că trebuie să instalez un driver compatibil cu cel pe care-l am.
Înntrebarea e următoarea : ce trebuie să fac, mai pe româneşte? Şi cum aflu ce driver îmi trebuie, unde/cum îl instalez?

Am mare nevoie, dau fundă, folositor şi orice mai vreţi, îl iau ca pe un cadou de Crăciun.

Thx!

4 răspunsuri:
| moldovianu a răspuns:

Poate sa fie driver sau placa dusa.In momentul cand e dusa placa de sunet, nu scoate nici un sunet.neo25_gsm...id de mess, ca sa intru la tine cu team viewer in calculator sa vad.

| valy a răspuns:

Buna.
Deci sunt 2 solutii.
Ori reinstalezi placa audio care o gasesti pe cd originale de la calculator, ori mergi cu unitatea la un service sa iti spuna ce probleme ai.
Tu alegi ce solutie ti se pare mai ok.

| bolovancescu a răspuns:

Stiu eu baga idul meu mmaarcolino10"yahoo.com intru cu team wiewer siti instalez placa sau o reinstalez

| Dannyjj a răspuns:

Ai nevoie de driver zic eu, calculatorul nu iti recunoaste placa de sunet fara driver, dar nu inteleg cum ti se aud sunetele de pe yahoo messenger dar nu ai sunet la alte aplicatii? Trimite-mi id-ul tau de mess printr-un mesaj pe TPU sa arunc o privire prin team viewer si iti zic exact de ce ai nevoie.