Ce a scris Robert e corect doar daca le legi in retea izolata, in cazul tau nu merge ca nu o sa mai ai internet.Trebuie facuta alta setare, si anume:
a) Pe PC pui la TCP-IP ->Properties-> Alternate configuration adresa 192.168.1.2 si la gateway adresa router-ului, de regula 192.168.1.1
b) La laptop faci modificare la proprietati sa-l pui in acelasi workgroup cu PC-ul (ex. acasa), nu umbli pe la IP ca ai conexiune wireless si mi-e sa nu o busesti.
c) Dupa toate astea dai restart la pc si la laptop, desi nu e absolut necesar, si intri pe my network places-entire network, click pe workgroup (acasa) si daca ai dat sgaring la partitii si pe PC si pe laptop se vad in ambele sensuri. Succes!
Da-mi ID-ul tau pe PM si te voi ajuta. (Pregateste si TeamViewer pentru orice eventualitate).
Daca ele fac parte dintr-o retea este ok. Daca nu fac parte le crezi reteaua asa.C1:
IP 10.0.0.1
Mask 255.255.255.0
Gateway 10.0.0.1
PC2:
IP 10.0.0.2
Mask 255.255.255.0
Gateway 10.0.0.1
Setarile se introduc in Control Panel -> Network connections -> Local Area Connection -> (click_dreapta + Properties) -> TCP/IP -> Properties (asta e valabil la Windows XP)
Multumesc pentru raspunsuri, intr-adevar nu aveam setate adresa de ip alternativa si gateway ca sa pot face retea locala cu router-ul. Dupa ce am facut asta si am pus si laptop-ul in acelasi workgroup cu PC-ul, a mers!
Lavinia_Cristina_ întreabă: