| ovidiuproca a întrebat:

RFID

Ce parere aveti despre el?
Va fi inpus obligatoriu pana in 2020?
Esti pregatit sa iei o decizie pentru tine si cei din jur, in momentul cand vei refuza implanul CHIP?

10 răspunsuri:
| NevastuicAaA a răspuns:

Mie mi se pare ca ar schimba lumea radical.
Am devenii roboti.
Bineinteles ca cineva se va juca cu noi.Gen cum faci tu cu o masinuta teleghidata.Chestiile ce le spun ei, ca o sa avansam in tehnologie, o sa fie o lume mai corecta....pacaleli.

Parerea mea este ca daca Dumnezeu ne-a creat asa, asa trebuie sa ramanem.Nu sa ne vindem unor lideri.

| relian a răspuns:

Dar tu ce parere ai de codul numeric personal? De ce ai fost de accord? De ce oamenii au fost de accord sa aiba numere la casa? De ce am pus numere la bani si asa mai departe? Vedeti ceva rau in asta? Daca nu atunci si cipul ala nu o sa fie nimic rau. Spune cu ce te deranjeaza daca ai CNP? Asa ca idee sint curios.Sau ca iti ia amprentele si alte chestii? E ceva rau, a venit cineva sa stiu si eu ce sa iti faca? Sincer eu nu vad nimic rau.Nimeni nu vrea sa controleze pe nime.Doar sa resolve mai rapid anumite chestii.Acum ca cei certati cu legea nu prea le convine e alta problema.Parerea mea ests ca nu va schimba nimic in sensul ca esti controlat.Omwenii vor avea intimitatea indiferent citi ani or sa treaca peste noi.Nu sta nimeni sa te urmareasca atita vreme cit esti un om obisnuit. Iara cei care vor fi urmariti si acum sint si fara cipuri.Se va schimba totusi anumite chestii cum ar fi sa cumperi ceva, sau sa ai un cont la baka si stiu si eu nu mai trebuie sa faci nimic.mergi in magazine iei ce vrei si iesi pe usa fara sa faci absolut nimic.Te vei urca in autobuz si nu va trebuie sa cauti sa bifezi biklete, sau sa cumperi, ori stai ca este inchis la chiiosc si nu am bilet si ma prinde aia si ma amendeaza.Chestii de astea se vor urmari.cumperi pleci la iesire esti scanat si automat ti se iau bani din cont la cele ce leai luat.Inainte lumea la fel era critica la adresa cardurilor.Acum deja este ceva usual, unele state nici nu mai folosesc bani de hirtie sau alte chestii de genul asta. Apoi cipul ala stai linistit ca se poate scoate se pot face multe chestii. Oricind oamenii vor trece peste daca vor.

| NevastuicAaA a răspuns (pentru relian):

Din cea ce ai spus tu nu ar fi rau.
Dar gandeste-te ca daca vei avea un virus(o noua forma de cancer), nu vei mai avea nici un drept la viata.Cipul te va omora imediat.
Multi oameni doresc puterea suprema.Crezi ca nu o sa se gaseasca cineva sa hack-uiasca cipurile? Daca va reusi, va conduce toata lumea.Cipurile vor fi peste creierul uman.Inaintea creierului va gandi cipul.
Pana acum, cu cardurile si cu celelalte chestii nu aveau cu ce sa ne afecteze.
Dar aici iti baga cipul in tine! Odata ce il ai in tine nu mai ai control, ci esti controlat. Dumnezeu ne-a lasat asa.Noi ne schimbam pentru ca vor unii atei?

| relian a răspuns (pentru NevastuicAaA):

Nu cred ca o sa bage cineva ceva in oameni.nu stiu de unde ati auzit povestile astea dar asa ceva nu se poate.ma refer sa iti bage cip im creier si sa ne controloze.noi oamenii sincer ne cam credem buricul pamintului, ca facem ca dregem dar habar n-avem de mai nimic.deci nici o speranta de asa ceva.noi inca facem focul folosind coceni, si alte chestii.astea cu cipuri in creier sint povesti, vise.insa un cip poate fi pus sub piele, dar asta se intimpla si acum la unii oameni.sau e chestie mai veche.nu stiu cit de adevarat este dar cineva mi-a spus ca in Anglia cind un hot intra in magazin suna alarma.o fi poveste habar nu am dar spune tipul a fost martor la asa ceva.asta acum vreo 15-20 de ani in urma.a intrebat si zice asa i s-a spus. spune ca un hot care a facut inchisoare i se tatua un cod sau ceva de genul asta si cind intra undeva in magazine suna.chestii de genul asta este posibil, adica sa pui un cip sub piele da se poate.

| NevastuicAaA a răspuns (pentru relian):

Pai cine a spus ca se pana in creier?
Se pune sub piele.In mana.

Uite aici ceva despre asta http://bataiosu.wordpress.com/2009/01/19/cipuri-biometrice-rfid/

S-a discutat chestia asta si la televizor si se stia ca deja sunt existente si cativa oameni au deja.

Răspuns utilizator avertizat
| daculliber a răspuns:

RFID înseamnă Radio-frequency identification. nu vei fi o masinuță teleghidată deoarece un RFID nu te poate controla. Practic este o memorie de 20 bytes care poate fi scrisa si citita wireless de la 10 cm distanta. Dar recunosc, un cip implantat ma duce cu gândul la un câine.

| servicelaptopuristorepc a răspuns:

Deja tehnologia rfid este invechita si au aparut altele mai noi si pana in 2020 vor mai fi si altele, nu sunt sigur ca vei putea sa il refuzi atata timp cat va fi folosit pentru a cumpara alimente, bautura, droguri, sex, si fara chip nu vei avea access la aceste minunate servicii si nu numai :d, storepc.ro o sa fie primul ca va le hackuilaughing)

| Ganimede a răspuns:

Incearca ca pana atunci sa-ti faci un refugiu intr-o zona mai izolata, acolo iti vei putea stoca alimente pentru o perioada cat mai lunga(in saci de tip mylar si absorbante de oxigen), cauta sa strangi cat mai multe monede de argint pentru ca sa poti cumpara si in momente de criza.Viziteaza site-urile de bushcraft, supravietuire, preppers unde vei afla despre orice lucru de care ai nevoie sa nu fii obligat sa accepti implantul.Doamne ajuta!

| allstarwatch a răspuns:

Sincer este o aiureala chestia asta si de unde pana unde trebuie sa fie obligatoriu