| Mosotti a întrebat:

S-a intamplat ceva ce nu am vazut niciodata, am o lustra cu un bec economic care arata ca ala clasic, deci nu altfel.
Cand sting lumina de la intrerupator nu se stinge, isi diminueaza mult lumina dar lumineaza slab!

Ce se intampla?

15 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este legată la tensiune cum nu trebuie.

| gabicoo a răspuns:

Ai întrerupător cu luminița led!

| Mosotti explică (pentru gabicoo):

Da, e intrerupator cu luminita rosie, cand aprind se aprinde si aia, cand nu, se stinge. Si ce legatura are ca e intrerupator cu ledul ala?
Ce am observat ca uneori ledul ala mai clipeste putin.

| gabicoo a răspuns (pentru Mosotti):

Când închizi lumina din cauza drăciei ăluia de led circuitul rămâne activ și pâlpâie becul! La becurile cu incandescentă nu se remarcă! Trebuie să pui un întrerupător fără ledul ăla roșu sau sa anulezi ledul de la întrerupător!

| Mosotti explică (pentru gabicoo):

Am inteles, mersi mult de raspuns, o sa incerc sa anulez ledul.

| Lioana a răspuns:

Intrerupatorul nu intrerupe total curentul. Fara curent nu ar putea merge becul. Exista o mica atingere in intrerupator. Asta daca lumina slaba nu se stinge deloc.

| Mosotti explică (pentru Lioana):

Nu se intrerupe deloc, chiar mergea de peste o zi, ca nu am stiut ca merge.

| Lioana a răspuns (pentru Mosotti):

Atunci la intrerupator e problema.

| Mosotti explică (pentru Lioana):

Da, a zis colegul ca e vb de la ledul ala de la intrerupator.

| helpforyou a răspuns:

Este cumva din primele becuri economice? Nu cred ca este cu led.

| ZappyTv69 a răspuns:

Probabil o defecțiune, desurubeaza becul și înlocuiește-l, poate e de vină becul, dacă nu..treaba multă la fire!

| Mosotti explică (pentru ZappyTv69):

Cred ca de la fire, ca daca nu e curent. orice are becu, n-ar merge zic eu.

| ZappyTv69 a răspuns (pentru Mosotti):

Probabil! Asa am avut și eu unul în hol de am stat 2 luni fără el. Trebuie umblat pe la fire, schimbat becul, întrerupătorul.

| daniela1107 a răspuns:

Asta pățesc și eu la lustra din camera mea de la țară, am întrebat pe cineva și mi-a spus că curentul încă circula pe fir în cantități mici și asta e motivul