| SkyWaves1 a întrebat:

Sa imi cumpar 32 gb ram pentru calculator si un SSD de 240 gb sau sa imi iau un procesor? Am un i3 gen 9, ce procesor sa imi iau pentru upgrade?

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Depinde pentru ce vrei sa-ti folosesti calculatorul.
Pentru gaming este suficienta o memorie de 16Gb si un procesor I7, cu o placa video performanta.
Daca vrei sa faci prelucrari grafice (video) de mare rezolutie (4K, 8K), atunci ai nevoie de procesor I7 sau chiar I9, memorie 8-16 Gb, dar placa video nu este prea pretentioasa.

In ambele cazuri, un SSD de 240 Gb este suficient pentru sistemul de operare, iar pentru stocare date poti folosi un al doilea hard disk (de 2Gb).

| SkyWaves1 explică (pentru Bula):

Am un GeForce 1050 Ti, dar nu as vrea sa il schimb pana nu se ieftinesc placile video. Am deja 1 TB HDD si 8 gb ram dar as vrea sa imi fac un upgrade mare si sa imi pun 32

| Bula a răspuns (pentru SkyWaves1):

32 Gb ram sun folosite de foarte putine programe actuale.
Daca doresti viteza de prelucrare mare, atunci monteaza-ti un procesor I9, eventual mai poti suplimenta memoria pana la 16Gb (dar alese pentru regim Dual Channel! )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa stii ce socket ai. Ia cpu z si iti scrie acolo. Ar fi bine un i7 9700k

| SkyWaves1 explică (pentru anonim_4396):

Am un socket 1151 si asa as vrea si eu sa imi iau daca e la reducere de black friday, un I7 9700k

| Karlson a răspuns:

Daca vrei sa faci gaming, iti recomand doar 16gb ram, un ssd de vreo 512gb sau 1tb. Ar merge si un procesor. Ceva de la Ryzen seria a 3a.

| SkyWaves1 explică (pentru Karlson):

Am motherboard cu chipset Intel cu socket 1151 deja