| 1Q a întrebat:

Sa ma lamureasca si pe mine cineva cu site-urile astea, adica daca am cumparat domeniul si hostingul ce platform imi mai trebuie si de unde o iau, ca eu voiam sa platesc o firma sa imi mai faca doar designul da cica nu am platform, va rog spuneti-mi mai exact FUNDA

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Dintr-un punct de vedere un site se imparte in doua parti: grafica(cum arata logoul, culori, poze, general look) si partea logica(ce face el de fapt).

Banuiesc ca aia de la firma cu care ai vorbit o sa iti instaleze o aplicatie gata facuta de pe net. Gen joomla, drupal, etc. Acea aplicatie o sa vina cu un look mai spartan. Ei cel putin ti-ar mai instala o sa ii zicem alta fata grafica. In termeni tehnici se cheama theme.

Anumite configuratii pe care poate le-ai dori ori nu stii sa le faci, ori este mai greu un pic daca nu esti de specialitate. Cred ca la aceste setari se refereau cand vorbeau de programare.

Nu in mod neaparat prpgramarea e mai scumpa decar designul. Totul depinde de cat te abati de la standard.

In locul tau as incerca sa inteleg clar ce vreau si sa fiu deschis la sugestii. Adica sa nu te trezesti cu altceva decat ti-ai dori.

5 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Problema se pune de felul urmator:

1. Cumperi domeniul. Asta inseamna ca va fi pe numele tau domeniul: zzzz.ro sa zicem.

2. Hosting-ul reprezinta locul in care domeniul acela va fi gazduit. (cu sau fara mail, etc, sunt alte detalii).

Cand ai cumparat hosting-ul, atunci ai ales si ce platforma: windows sau linux. Daca ai platit putin, cu siguranta a fost linux.

Deci, este o probabilitate mare sa fie linux, ceea ce inseamna ca ai php ca limbaj si mysql (in general vorbind).

| 1Q explică (pentru cristimihailov):

Si cu programarea site-ului cum vine?

| cristimihailov a răspuns (pentru 1Q):

Hostingul pe care il cumperi este in esenta un spatiu undeva pe server.
Programarea site-ului reprezinta o structura de fisiere ce contin cod, date, etc care sunt pur si simplu descarcate la acea adresa. Ca si cand ai avea un mic harddisk acolo.

Ar mai fi baza de date, aia se face putin mai complex, adica nu direct in general. Dar la final si baza de date este un fisier pe care il upload-ezi acolo.

Cu alte cuvinte, totul se rezuma la un schimb de fisiere.

Ca eu am vrut sa angajez o firma de web design sa imi faca site-ul, eu vreau sa creez un site de genul news magazine si ei m-au intrebat daca doresc doar design sau si programarea, si eu nu stiu cei programarea stiu doar ca e mai scumpa, deci merge doar designul fara programare?

Multumesc pentru ajutor, niste firme au spus ca design-ul costa 50 de euro iar programarea costa 500, iar acum am gasit alta firma care face cu 170 amigio.ro

| cristimihailov a răspuns (pentru 1Q):

Dintr-un punct de vedere un site se imparte in doua parti: grafica(cum arata logoul, culori, poze, general look) si partea logica(ce face el de fapt).

Banuiesc ca aia de la firma cu care ai vorbit o sa iti instaleze o aplicatie gata facuta de pe net. Gen joomla, drupal, etc. Acea aplicatie o sa vina cu un look mai spartan. Ei cel putin ti-ar mai instala o sa ii zicem alta fata grafica. In termeni tehnici se cheama theme.

Anumite configuratii pe care poate le-ai dori ori nu stii sa le faci, ori este mai greu un pic daca nu esti de specialitate. Cred ca la aceste setari se refereau cand vorbeau de programare.

Nu in mod neaparat prpgramarea e mai scumpa decar designul. Totul depinde de cat te abati de la standard.

In locul tau as incerca sa inteleg clar ce vreau si sa fiu deschis la sugestii. Adica sa nu te trezesti cu altceva decat ti-ai dori.