Apple TV este un aparat foarte, foarte mic! Dacă ţii în mână pentru prima oară această cutiuţă de culoare neagră, vei face ochii mari de uimire: noul Apple TV măsoară 2, 3 x 9, 9 x 9, 9 cm, astfel încât cablul HDMI şi cel de alimentare care trebuie conectate la acest aparat par a fi nişte uriaşi. Modelul anterior era ceva mai mare, dar dintr-un motiv întemeiat: era echipat şi cu un hard disk. Acesta lipseşte noului Apple TV, care nu este decât un client streaming, ceea ce înseamnă că poate afişa şi reda numai conţinuturi de pe reţea. Şi de aceea nu este nevoie de prea multe conexiuni: o mufă pentru cablul de alimentare, o ieşire optică digitală şi o mufă pentru internet; şi atât. În interior este integrat un client WLAN-N pentru conectarea wireless la internet. Ceea ce ne miră este faptul că aparatul nu vine însoţit şi de un cablu HDMI. Nu pentru că o asemenea achiziţie ar fi o valoare, ci pentru că plug-and-play nu ar trebui să presupună şi alte etape. În pachetul aparatului se află însă o telecomandă ultra-plată şi foarte frumos stilizată.
Instalare simplă, tipic Apple
După conectarea tuturor cablurilor şi legarea boxei la TV şi la priza de alimentare urmează instalarea. Operaţie care se face simplu datorită asistentului în instalare. La setări se află configuraţia pentru WLAN. Aici trebuie introdus codul pentru WLAN pentru a stabili conexiunea la internet; alternativ există şi opţiunea de conectare cu routerul prin cablul Ehternet. Este nevoie şi de un cont iTunes şi de introducerea datelor sale, căci altfel nu pot fi folosite filmele de pe videoteca online Apple. Totul se face la fel de simplu, căci Apple TV se descurcă numai cu patru puncte de meniu – exemplar!
La punctul „Film" se găsesc filme şi seriale TV de închiriat. Totu; i, acestea nu sunt (încă, sperăm) disponibile și la noi. Fiecare film apare cu titlul. Prin clic pe telecomandă există şi alte informaţii suplimentare pentru fiecare film, trailer plus recenzii de la clienţi. Actualmente există peste 1000 de filme – alte videoteci online oferă mult mai mult, dar Apple oferă multe filme în HD; nu în full-HD, căci hardware-ul suportă numai 720p. Preţurile se mişcă între 3-4 euro, iar pentru filme HD un euro în plus. Filmele pot fi păstrate 48 de ore şi astfel pot fi vizualizate de mai multe ori. După clic pe butonul împrumută se porneşte programul; viteza de star depinde de viteza conexiunii la internet. Cu telecomanda se poate rula înainte şi înapoi şi pune pe pauză. În schimb, prin telecomandă nu se poate realiza reglarea volumului sonor.
Necesar sistem:
- TV cu port HDMI capabil de rezolutie de 1080p sau 720p 60/50Hz
- retea wireless de tip AirPort Extreme, Wi-Fi 802.11a, b, g sau n (wireless video streaming necesita 802.11a, g sau n), sau retea 10/100BASE-T Ethernet
- Pentru streaming multimedia d epe Mac sau PC: iTunes 10.6 sau ulterior; cont iTunes Store pentru Partajare casnică
- Cont Netflix pentru difuzarea conţinutului Netflix
- Cont iTunes Store pentru închirierea filmelor şi cumpărarea programelor TV
http://www.connect.ro/2011/03/13/mic-si-destept-noul-apple-tv-2/
http://store.apcom.ro/appletv-p-1155.html
Apple TV inseamna Apple televiziune si se foloseste la televizor, dar uneorieste folosit la calculatoarele Apple.
Nicoleta233 întreabă: