| bogdyZ a întrebat:

Sa răspundă doar cine se pricepe sau cine a avut.
Am ca placa video acum rx 560 4gb și vreau sa o schimb cu un gtx 1070 de 8gb ddr5, eu ma joc fifa 24, gta 5 etc.
Pe fifa 24 am între 50-60 fps uri acum, credeți ca o sa am peste 80 cu gtx 1070? Sau o sa se simta o diferență mare în jocuri

8 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

1)
Ce procesor ai?

Degeaba pui o placa video MULT mai buna, daca procesorul tau e slab si va avea bottleneck cu ea.

2)
Ce monitor ai, cu cati Hz?
Nu ajuta foarte mult ca placa video sa produca si sa poata afisa 80 (sau la fel de bine 170) de cadre,
daca monitorul e unul obisnuit, si poate afisa doar 60.

Ideal ar fi sa ai macar monitor cu 75Hz.

Daca iti cumperi placa video de la nVidia, cauta sa dezactivezi functia VSync, si sa activezi din nVidia Control Panel functia Adaptive-Sync.

E MULT mai bine, te scapa de toate problemele pe care le poate introduce VSync in anumite cazuri/scenarii de folosire (tearing, stuttering).

| bogdyZ explică (pentru NLS):

I7 4770k oc la 4ghz

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru bogdyZ):

Si monitor n-ai?

| NLS a răspuns (pentru bogdyZ):

Diferenta va fi acceptabila
in GTA V o sa ai in jur de 73fps stabil,
(65-70 ai scoate daca ai avea frecvente stock la CPU).

Ca sa imbunatatesti performantele PC-ului cu bani putini,
ar trebui sa cauti un procesor din aceeasi generatie, mai bun decat al tau, adica 4790K (4.0 - 4. 40GHz)

Cu 4790K scoti 170fps in Fifa 22.
(ai putea testa sa vezi cat scoti cu actuala, desi nu ar ajuta prea mult, fiecare joc e creat si optimizat diferit )

https://www.youtube.com/watch?v=ZPimSgcfY04&t=452s

In EA Sports FC 24 nu stiu cat o sa scoti, e prea nou, si nu l-am incercat inca.
DAR stiu ca toata seria Fifa se axa pe puterea procesorului, si mai putin pe placi video foarte puternice.
(raportul e undeva la 50-50,
nu 70% video si 30% procesor, ca la majoritatea jocurilor)

Pe gta 5 am acum 90 de fps și rareori 80 cu setări pe medium cu rx 560

| NLS a răspuns (pentru bogdyZ):

Observi sper ca e vorba despre setari High/Very High si Ultra pentru 73fps.
Daca dezactivezi MSAA-ul poti ajunge si la 100, sau daca reduci Anisotropic Filtering la mai putin.

FPS care nu iti prea folosesc cu adevarat daca nu ai un monitor ce poate afisa 75fps.

Nu prea are treaba rata de refresh a monitor-ului cu fps-urile. Asa credeam si eu, dar sa iti dau un exemplu: Pe fifa pe PC am 60 de fps-uri, dar se simte lag-ul probabil din cauza ca e slaba placa video. Adica jocul nu merge fluent. In schimb, pe acelasi monitor dar pe PS4 e diferenta de la cer la pamant, se misca smooth si nu simt o secunda lag-ul.

| StoicAnalysis a răspuns:

Https://www.systemrequirementslab.com/cyri Intra pe site-ul asta, si alege orice joc vrei tu sa joci. Apoi alege si ce specificatii ai la pc. Poti pune la specificatii vechea ta placa video, si apoi noua ta placa pe care o cumperi, si vezi cam cu cat iesi in castig la fps-uri.

Mai exact decat site-ul asta, nu poate nici un utilizator sa-ti spuna.