Daca pc ul are 2 ani de existenta as trece pe 11, daca e mai vechi de 2 ani windows 10, eu asa instalez la clienti, desi am avut experiente cu 11 aiurea cu roblox, fortnite
Da. Eu am două laptopuri. Unul vechi cu Windows 10, iar cel nou cu Windows 11.
Windows 11 este mult mai fain. Plus că Windows 10 mai primește actualizări doar până în octombrie 2025.
La anul prin noiembrie, ai putea reveni.
Pana atunci poti sta linistit pe 10.
11 o arata mai interesant, dar e mult mai "diabolic" > e tot mai greu sa ocolesti logarea impusa cu un cont Microsoft, colecteaza mai multe date, e incarcat de bloatware pana la refuz si din cand in cand, un update strica cate ceva: un driver e retea Wi-Fi, o imprimanta, ori sunetul...
Cat timp nu folosesti laptopul pentru munca, unde ai nevoie de stabilitate cat mai buna si sa nu "crape" nimic nu ai motive sa folosesti un sistem de operare mai vechi. Un sistem de operare mai nou are sisteme noi de securitate si este actualizat din mai multe puncte de vedere.
Utilizatorii casnici mereu au plans dupa sistemele vechi - unii inca plang dupa windows 7. Eu folosesc Windows de la XP, mereu le-am instalat singur, si iti spun asa: Windows XP - pica la 3 luni (aproximativ), windows Vista - hai sa nu ne batem joc, asta nici nu merita testat, windows 7 - pica la 6 luni (aproximativ), windows 8, 8.1- la fel ca la vista, Windows 10 - cred ca cel mai mult a tinut un an si vreo 2-3 luni, windows 11 il am instalat de la aparitie si nu a picat pana acum - sa nu mai spun ca e instalat pe un sistem "nesuportat" un procesor ryzen seria 1, din 2017 si cu toate astea merge perfect.
Clorox întreabă:
Lavinia_Cristina_ întreabă: