| danytkd a întrebat:

Sal, cine ma poate ajuta? am stat si m-am uitat pe pagina principala la youtube si am vazut acest cliphttp://www.youtube.com/watch?v=7Jpwv-yej5I&feature=g-log o care are putine vizualizari dar este pe prima pagina..cum este posibil avand in vedere ca eu am 1425 de vizualizari si nu am urcat pe nici o pagina principala ma puteti ajuta?

1 răspuns:
| MnereaDarius a răspuns:

Youtube nu functioneaza asa. Nu afiseaza cele mai urmarite videoclipuri, caci daca ar fi asa pe prima pagina ar fi numai videoclipuri cu sute de milioane de vizualizari.
Youtube beneficiaza de niste motoare (engines) foarte inteligente. Pe prima pagina afiseaza videoclipuri in functie de ce urmaresti tu deregula pe Youtube, ce apreciezi, si ce comentezi. Din acestea, motoarele sale calculeaza cam ce preferinte ai avea tu (in concordanta cu criteriile de mai sus) si astfel afiseaza videoclipuri ce ar putea aveea aceeasi tema/continut/ cu ce urmaresti tu. Putem spune ca Youtube iti analizeaza placerile si iti face un "profil" dupa care iti distribuie ce ar putea sa-ti placa.
Un alt motiv s-ar putea datora faptului ca esti abonat la 'N' canale, Youtube afisandu-ti pe pagina principala notificarile acelor canale (videoclipuri incarcate, apreciate, comentate, etc.)