| RaziMaaaaa a întrebat:

Am o placa video Asus rog strix rx 570 4gb, problema la ea este ca se incalzeste foarte tare. I-am schimbat pasta termoconductoare de 2 ori in gaming atat full cat si low atinge 75-80 °C. Este foarte galagioasa 70-75-80% merg ventilatoarele ele fiind 2. Ex: Cs go 250-300 fps (77 °C), Doom 60 fps Vsync on (70°C), Dota 60 fps (68°C) Quake Chp 160 fps (80-82°C), WOW si Halo (75-80°C). Ce as putea sa ii fac? Ma gandeam sa ii reduc din putere, am tot incercat cu MSI AFTB si din Software dar nu mi-a iesit.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Trebuie sa imbunatatesti racirea procesorului video!
Faptul ca ventilatoarele existente suna puternic, inseamna ca au uzura mecanica, de unde provine zgomotul, dar si reducerea performantei de racire.
Cauta doua ventilatoare de marime fizica si tensiune IDENTICA, cu turatie (preferabil) mai mare decat ale celor actual-montate. Ai grija la mufa de conectare electrica, sa fie la fel!

| Wr3nch a răspuns:

Cumperi ventilatoare extra si le pui deasupra ca sa se raceasca mai bine.

| RaziMaaaaa explică (pentru Wr3nch):

Am 5 ventilatoare mult mai mari ca cele de la placa video, 2 pe fata 2 pe spate si 1 mai mic langa HD, Cooler mare la I5, sursa nu se pune problema fiind de 650w

| Eugen80 a răspuns:

1. Dupa schimbarea pastei ai verificat daca nu cumva avea si paduri termice pe memorii? Pentru ca acelea trebuiesc schimbate.
2. verifica si asigura un flux de aer in carcasa si aranjeaza cablurile cat mai ok.
3. in full load si bench-uri este normal sa ajunga in 75-80'C, dar imediat ce iese din test sau joc trebuie sa scada undeva la 55'C si apoi sa scada turatia treptat.
Daca nu se intampla scaderea turatiei si a temperaturii undeva este o problema.
Verifica si un up-date al firmware-ului placii video si poate reusesti sa-i faci un up-date de firmware.

| RaziMaaaaa explică (pentru Eugen80):

In full load dupa ce ies din joc scade la 45

| Eugen80 a răspuns (pentru RaziMaaaaa):

Pai atunci sistemul de racire isi face treaba. Asigura un loc mai ventilat la toate carcasa, sa aiba loc sa ia aer si sa impinga aerul cald si atat.

| Eugen80 a răspuns (pentru RaziMaaaaa):

Si sa stii ca, daca placa video merge cu ventilatoarele maxim 70% la 75 de grade, inseamna ca asa este programata sa mearga, altfel ar merge in turatie maxima!

| AlexMh a răspuns:

Temperatura maxima pe care trebuie sa o atinga in full load este 75 de grade si asta in cazuri rare. In mod normal trebuie sa atinga 70. Curata radiatorul bine, verifica padurile sa fie la locul lor. Daca sunt prea intinse, "strange-le". Nu mai schimba pasta atat des. Ca sa se stabilizeze temperatura, pasta trebuie sa se intareasca putin. E posibil cand pui pasta noua sa fie temperatura chiar mai mare la inceput decat cu cea veche happy Trebuie sa se solidifice putin pentru a face priza. La fel, ventilatoarele de pe spate trebuie sa bata spre fata, cele de pe fata spre fata, cele de sus in sus, daca ai lateral sa bata spre placa de baza, iar daca ai sursa jos si ai grilaj, sa bata in jos, sau in sus daca nu ai grilaj, iar wire-management-ul sa fie facut cat mai bine, sa nu ai cabluri atarnate inauntru ca sa nu influentezi air-flow-ul. Bafta!