| FreeBSD a întrebat:

Sall!
Am internet de la romtelecom + router hg 658.
Am 2 pc-uri.
Routerul imi aloca automat la pc-uri ip-urile locale 192.168.1.2 si 192.168.1.3. Cum pot face ca, de ex. la un pc sa imi ramana tot timpul cand ma conectez la internet ip-ul 192.168.1.3, sa nu se mai schimbe cu celalalt... adica sa aiba ip-ul local static, cum?
Dau funda! URGENT!

Răspuns Câştigător
| Mircica3d a răspuns:

Nu mai trebuie sa configurezi nimic pe router. Configurezi calculatorul/calculatoarele pe care vrei ip static din "my network connection"

ip: 192.168.1.120
netmask: 255.255.255.0
gateway: 192.168.1.1 (adresa routerului)
si la prevered dns: adresa ip a serverului dns dat de romtelecom.

Asta e daca vrei sa ai ip static in reteaua ta. Daca vrei ip static pe extern asta o face romtelecom, si in general se schimba abonamentul din rezidential in business.

4 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

Da, router-ul tau foloseste acum ip-uri alocate cu DHCP. Trebuie configurat sa foloseasca doar ip static, si configurat la fiecare dispozitiv cu care te conectezi un ip diferit.

| FreeBSD explică (pentru sltlp):

Ip-urile le aloca prin DHCP, dar cum il comfigurez sa imi aloce acelasi ip tot timpul?

| sltlp a răspuns (pentru FreeBSD):

Inseamna ca am batut la tastatura degeaba. Acum e dhcp. Trebuie sa schimbi de pe dhcp din setarile de la router(192.168.x.y) pe ip static, dupa care ai sa completezi manual la pc setarile cu ce ip vrei si restul.

| shannygelu a răspuns:

Ip ul static la romtelecom se aloca de la ei contra cost