| PureMadnesS a întrebat:

Sall cine imi explica si mie Cazurile de constructie si criteriile de congruenta pentru triunghiurile dreptunghice? Am lipsit de la scoala si vreau sa-mi explice cineva cum se face nu vrea doar cazurile cu modele ex pls dau funda si raman recunoscatorbig grin

4 răspunsuri:
| Upz0r3 a răspuns:

Matematica asta, e greu sati explice cineva prin mesaje tongue

| CrIsSLoveCristi a răspuns:

Of of geometria asta

1 Cazul C.C (cateta-cateta) : Doua derptunghiuri care au catetele respectiv congruente sunt congruente.
2 Cazul C.U. ( Cateta-unghi) : Doua dreptunghiuri ce au cate o cateta si unghiul ascutit respective congruente sunt gongruente.
3 Cazul I.U.(ipotenuza- unghi) : Daca doua dreptunghiuri care au ipotenuza si unghiul ascutit respecttiv congruente sunt coingruente.
4 Cazul I.U. (ipotenuza-cateta) : Daca doua dreptunghiuri care au ipotenuza si cate o cateta respective congruente sunt congruente.

criteriile de congruenta pentru triunghiurile dreptunghice nu le stiu

:d

sper ca macar putin am fost de folos

big grin

Funda?:d

| Mihaiwest a răspuns:

Congruența triunghiurilor dreptunghice
Cazul C.C.(catetă-catetă):2 triunghiuri dreptunghice care au catetele congruente, sunt congruente.
Cazul C.U.(catetă-unghi):2 triunghiuri dreptunghice care au câte o catetă și câte un unghi ascuțit congruent, sunt congruente.
Cazul I.U.(ipotenuză-unghi):2 triunghiuri dreptunghice care au ipotenuze congruente și o pereche de unghiuri ascuțite congruente, sunt congruente.
Cazul I.C.(ipotenuză-catetă):2 triunghiuri dreptunghice care au ipotenuzele congruente și o pereche de catete congruente, sunt congruente.

Cred ca este destul de clar...noteaza-mawinking

| Mihaiwest a răspuns:

Funda