Of of geometria asta
1 Cazul C.C (cateta-cateta) : Doua derptunghiuri care au catetele respectiv congruente sunt congruente.
2 Cazul C.U. ( Cateta-unghi) : Doua dreptunghiuri ce au cate o cateta si unghiul ascutit respective congruente sunt gongruente.
3 Cazul I.U.(ipotenuza- unghi) : Daca doua dreptunghiuri care au ipotenuza si unghiul ascutit respecttiv congruente sunt coingruente.
4 Cazul I.U. (ipotenuza-cateta) : Daca doua dreptunghiuri care au ipotenuza si cate o cateta respective congruente sunt congruente.
criteriile de congruenta pentru triunghiurile dreptunghice nu le stiu
:d
sper ca macar putin am fost de folos
Funda?:d
Congruența triunghiurilor dreptunghice
Cazul C.C.(catetă-catetă):2 triunghiuri dreptunghice care au catetele congruente, sunt congruente.
Cazul C.U.(catetă-unghi):2 triunghiuri dreptunghice care au câte o catetă și câte un unghi ascuțit congruent, sunt congruente.
Cazul I.U.(ipotenuză-unghi):2 triunghiuri dreptunghice care au ipotenuze congruente și o pereche de unghiuri ascuțite congruente, sunt congruente.
Cazul I.C.(ipotenuză-catetă):2 triunghiuri dreptunghice care au ipotenuzele congruente și o pereche de catete congruente, sunt congruente.
Cred ca este destul de clar...noteaza-ma
temcurios236 întreabă: