Din ce stiu eu nu poti face o asemenea transmisie pe o raza de 1000 de metri in benzile ultrascurte, fara sa fii considerat post pirat si sa sara unii dupa tine in momentul in care te identifica.
Legal vorbind.
Trebuie sa-ti iei un aparat de emisie si sa obtii niste acte. Altfel, cu aparatura existenta te depisteaza la milimetru de unde emiti. Cu telefoane nu poti sa emiti. Nu stiu cu statiile radio de pe masini care este legea! Daca te lasa ar fi o solutie doar ca te-ar auzi numai cei ce au asemenea statii.
Pentru distanta de peste 100m emisie (max. 50mW ERP) ai nevoie de autorizatie de emisie de la Directia Radio teritoriala unde vrei sa emiti.
Emisia de peste 1000m presupune deja un sistem de emisie de putere medie, cu putere de peste 5W si antena bine calculata/reglata. Asemenea emitatoare se folosesc de posturile locale radio si au putere de emisie de 50-300W, cu antene la inaltime.
Costul unui asemenea echipament incepe de la 1-2000 euro in sus.
Cea ce poti face este un mini-emitator de pana la 50mW putere, care nu necesita autorizatie, iar cu un sistem de antena orientata si bine dimensionata poate bate chiar cateva sute de metrii.
anonim_4396 întreabă: