| kegrtteger a întrebat:

E bine sa stau pe laptop cu el la incarcat pana face 100%? Dauneaza bateriei?

8 răspunsuri:
| wannabe a răspuns:

Nu are nimic daca il tii in priza atunci cand este 100% incarcat, important este ca dupa ce-l scoti din priza si-l folosesti sa fac cicluri complete de incarcare-descarcare pentru a pastra bateria in timp

| CuriousStuff a răspuns:

Laptopul tinut in priza in timp ce e folosit foloseste energia din priza, curentul ala nu trece prin baterie. Daca il folosesti la priza poti linistit sa scoti bateria si sa testezi ce am zis. Se incarca pana la 100% si dupa nu mai are treaba cu bateria pana il scoti de la incarcat. Deci poti sa-l folosesti cat timp e la incarcat linistit.

| TCosminn a răspuns:

In aceeasi situatie m-am aflat eu si fratele meu cu cativa ani in urma. El avea laptop si il tinea cu bateria in priza 100%, in timp, un an cred, i s-a dus bateria. Eu, m-am informat si am aflat ca ii dauneaza, dupa care am lasat si eu bateria in al meu, crezand ca nu are cum sa afecteze. Dar surpriza, s-a dus si a mea in mai putin de 1 an (eu utilizand laptopul mai des).

| Bandit288 a răspuns:

Si eu stau pe laptop cu el incarcat, nu ''dauneaza'' laughing), descarca-ti programul Speccy de la Piriform si atunci cand l-ai instalat apasa pe 'Motherboard' sa vezi care e temperatura laptop-ului.
Eu stau pe laptop cu el incarcat, il folosesc ca pe un alimentator, n-am probleme.

| nuestenimic a răspuns:

Nu dauneaza nimic baterie dar cand ai incarcata bateria si al ti in priza scoate bateria ca nu e bine sa-l folosesti dupa ce s-a incarcat in priza poate afecta bateria

| mariesprouse a răspuns:

Nu e nicio problema. Eu stau pe laptop mereu cand il am la incarcat si nu am nicio problema.

| kegrtteger explică:

Vreau sa ma fac inteles. Eu nu vreau sa il tin cu baterie 100% la incarcat. De ex sa aiba 10% si sa il pun la incarcat pana face 100% si dupa sa il scot de la incarcat

| CuriousStuff a răspuns (pentru kegrtteger):

Bateria se incarca individual de ce folosesti tu, cand e la incarcat parte din energie merge in baterie, parte merge in laptop... Decat sa-l tot bagi si sa-l scoti mai bine il ti mereu la incarcat. Cu scosul asta de la incarcat si folositul pe baterie, apoi iar incarcat ii scade viata bateriei.