Daca l-ai instalat tu, ca sa-l instalezi de la 0 trebuie sa-l instalezi prin bootare (te duci in BIOS si verifici daca ai setarile respective sa booteze de pe CD\DVD-daca nu le faci), restart si incepi sa intalezi sistemul. Cand ajung la partitii, te duci prima data pe partitia D (unde ai instalat un sistem -delete-format), te duci pe C (delete-format), dupa care alegi la instalare partitia C si continui cu instalarea sistemului. Ca aici:
http://www.totuldesprecalculatoare.ro/......as-cu-pas/
(foto 7)
Cum botez DVD-ul? si sa sterg amandoua windowsuri si sa se faca 1 de la 0 te rog ajuta-ma
Dar mie nu imi arata ca la http://www.totuldesprecalculatoare.ro/......as-cu-pas/ (foto 1) cand dau la advanced BIOS features imi arata alt fel...
Este excat ca in poza.
Prima data trebuie sa intri in BIOS cu una din tastele F 5.8
te duci in meniul de boot (ca in poza 1) si setezi
" first boot device" CD
" second boot device" HDD
restul nu mai conteaza.
Restart, bagi DVD si o sa booteze automat (Foto 2)- o sa scrie
mesajul "press any key..."
- urmeaza foto 3 "next", 4 -"next"
- foto 5 dai "accept" la licenta
- foto 6 alegi "custom(advanced)"
- foto 7 -diskurile ("system: e C, "logical" sunt partitiile D, E.)
- te duci pe cele "logical" (pe fiecare in parte -cate ai-) si dai
"drive option" si o sa-ti apara functiile "delete" si "format".
dai "delete", "format", "new" (nu schimbi nimic la "size"), "apply"
- te intorci pe "system"-C si la fel "drive option" "delete" - "format" -"new" (nici aici nu schimbi nimic la "size")
- O sa ai un ecran pe care scrie
disck 0 partition 1 - system reserved (ramane asa)
disck 0 partion 2 - scrie ce capacitate ai.
disck 0 partition 3-...
si daca ai mai multe partitii o sa-ti apara 4, 5.
-te duci pe "disck 0 partition 2 si "next" si incepe instalarea sistemului
- iti apare fereastra in care iti cere numele (il treci)-next
- alta fereastra in care iti cere parola (nu completezi nimic)-
"next"
- alta ferestra in care iti cere serial (nu-l bagi, daca nu-l ai) (debifezi "Automaticaly activate...)-"next"
- fereastra in care te intreaba cum vrei sa faci update-uri.
alegi ce vrei - "use recomanded settings" face update-uri automat. Poti alege "ask me later".
-Potrivesti ora si data (bucharest-instanbul)-"next"
si asta e tot.
Da man dar mie nu imi arata first boot device si alea imi arata alt ceva... asta nu stiu
Te rog ajutma! 1
Daca apesi F11, sa intrii in meniul de boot poti alege din meniul de acolo.
Fa o 1, 2, 3 poze cu telefonul la ecran dupa ce intrii in BIOS (stiu ca e mai complicat dar altfel nu ai cum) si pune aici gratis:
http://postimage.org/
o sa-ti dea un link si o sa ma duc acolo sa vad.
Http://postimg.org/gallery/c2xviix0/53261832/ asta e site unde am postat imaginile
Te duci pe "boot sequence" - enter si de acolo alegi secventa de bootare. 1. CD\DVD, 2. HDD, 3. pui orice altceva.
Save and exit.
Nu merge
Eu am Sata: 4M-SAMSUNG HD103SJ
CD/DVD:SS-Optaiarc DVD RW AD-726
2.2TB Infinity
si Disabled atat am...
Eu am 1st Boot Device pana la 3rd si niste chesti.
dar cand dau pe 1st boot device sau pe altu scrie :
SATA :4M-SAMSUNG HD103SJ
CD/DVD :SS-OPTIARC DVD RW AD-726
2.2TB INFINITY
SI DISABLED ......atat nu am ce ai zis tu...
Alegi asa:
1. CD\DVD:SS optaiarc
2. 4M-SAMSUNG HD
Save end exit
Tot nu merge
Te rog ajuta-ma sa imi fac windowsul
Te rog ajuta-ma sa imi fac windowsul
Daca nici asa nu vede DVD-ul, la BIOS nu ai ce mai face. Inseamna ca DVD-ul tau cu windows nu e bootabil. Incearca sa faci rost de la cineva de un alt DVD.
Cum ai instalat windows. (ai spus ca l-ai instalat).
Windwosul il am de pe net si l-am bagat pe un dvd de 4.7 GB. si l-am instalat de pe CD dar mi sa instalat si il am si pe cel vechi. si am vazut pe net ca trebuie sa umbli in bios. si asta nu stiu...
Oricum iti multumesc pentru ajutor
Cu placere. Oho... cate tepe nu am luat cu windowas de pe net care nu era bootabil. Mai descarca o imagine ISO si foloseste programul Power ISO. Nu e gratis dar poti sa-ti faci treaba cu el. Deschide imaginea ISO cu el si in partea stanga a programului o sa scrie dac e bootabil (bootable image, daca nu (non bootable image). Si un windos care nu e bootabil il poti instala, dar nu de la "0".
Meris frate :X ai dreptat am luat programul si scrie no bootable :X thx a apropo poti sa imi dai un site cu windows 7 ultimate 32 bit te rog botabil te roggggg eu nu gasesc botabile
Nu pot sa-ti dau link-ul ca nu ma lasa, dar il gasesti pe softpedia windows 7.
Am luat unul de acolo dar nu e botabil
Nu are cum. Sunt bune acolo. Atunci du-te pe programecalculator.ro.
Mersi am gasit pana la urma
Cu placere.
Foloseste https://neosmart.net/EasyBCD/ ca sa stergi unul (presupun ca al doilea) si dupa sterge de tot folder-ul "C:\Windows.old" (acest folder contine toate fisierele de la windows-ul vechi: windows, programe, documente etc., asa ca daca vrei sa recuperezi ceva gasesti acolo)
Pai cand instalezi windows 7 acolo trebuie sa iti apara ce partitii ai tu. Stergi partitia in care ai Windowsul si pui inapoi cati GB vrei sa ai in acea partitie.
Salut ma ajuta cineva sa intru in bios pentru ca nu pot intra dupe nici o tasta, am luat toate tastele F la rand si nimic