| xBro a întrebat:

Sall TPU, Vreau sa-mi iau memorie ram pentru pc, deocamdata are 2gb ram si vreau sa fac 6 gb ram, adica sa mai pun 4 gb peste [ placa mea de baza suporta 8 gb ram, are 2 sloturi pentru ddr2 1066 MHZ si 2 pentru ddr3 1600 MHZ ] ideea este ca daca iau urmatoarea memorie - http://www.emag.ro/memorie-kingmax-4gb-ddr3-1600mhz-flgf 6/pd/EG8NDBBBM/ sa mai imi trebuiasca si altceva? si apropo daca are 1600 Mhz si am procesor de 2.50 Ghz [ 2500 mhz] se face 4.10 Ghz? [ nu din cauza asta cumpar memorie ram, cumpar pentru jocuri sa - mi mearga mai bine adica mai repede ] Astept Detalii Voastre, DAU FUNDA, URGENT!

Răspuns Câştigător
| IulianP a răspuns:

Nu poti pune in acelasi timp 2GB DDR2 si 4GB DDR3 pe aceeasi placa de baza; ori una, ori alta.
Poti pune DDR3 doar daca ai un procesor AM3 sau AM3+ instalat. Care este modelul exact al procesorului pe care-l ai?
Si frecventa memoriei nu are nici o treaba cu frecventa procesorului.

3 răspunsuri:
| xBro explică:

Aceasta este placa mea de baza - http://www.emag.ro/placa-de-baza-asrock-socket-am3-n68c-gs-fx/pd/EBDQTBBBM/

Am luat-o de pe eMAG, eu zic ca e buna, dar v-am pus link-ul sa va puteti da seama daca accept sau nu, daca se expune la riscuri mari sau daca se poate arde din cauza ca poate rula mai repede, Astept Detalii Voastre, CAT MAI URGENT!

| SilviaDulcik a răspuns (pentru xBro):

Mult mai bine ar fi sa cumperi kit 2x4 gb si in legatura cu frecventa memoriei si a procesorului, conteaza daca vrei sa faci overclock sau daca esti fanatic.

Placa de baza este buna la acel pret dar se putea mai bine (daca ai cumparat-o recent).

Am uitat sa spun, banuiesc ca acum ai memorie ram DDR3, nu?
Nu poti sa combini DDR2 cu DDR3, ori una ori alta.

| xBro explică:

N-ai inteles, am 2 sloturi pentru ddr2 si 2 sloturi pentru ddr3 in total 4 sloturi libere care una cu ddr2 este ocupata momentan ca am 2 gb ram pe ea deci sloturi libere in momentul de fata mai am asa 2 pentru ddr3 si 1 pentru dd2 straight face mare chestie straight face