| RecKinul a întrebat:

Salut. A mai pățit cineva așa ceva? Am un stick vechi de 8 giga care funcționează bine la PC (laptop), smartTV și smartfone (prin OTG) dar nu vrea deloc să funcționeze pe radioreceptoarele cu mp3 și nici la un dvd-player. Capacitatea este destul de mică, formatarea este fat32, melodiile sunt în mp3. Exact același conținut a fost verificat pe un alt stick chiar mai mare de 32 giga și funcționează la radio cu mp3. Oare ce poate fi? Sunt doar curios.

Răspuns Câştigător
| LasleaIoan1972 a răspuns:

Este un stick care are nevoie de un sistem de operare sa fie recunoscut adica de un minim de drivere, acestea nu pot fi date de acele aparate exemplu dvd sau radio cu mp3, alte stickuri nu au nevoie sunt recunoscute direct

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Probabil, acel stick (de 8 giga) nu este formatat FAT32.
Formateaza-l pe un calculator FAT32 si probabil se va rezolva problema.

| RecKinul explică (pentru Bula):

Dacă citeai întrebarea complet nu mai dădeai acest răspuns. Cred că primul răspuns e cel mai bun.

| Bula a răspuns (pentru RecKinul):

Gresit.
Stick-urile nu au sisteme de operare, doar sisteme de fisiere.
Unii le formateaza NTFS, dar acel format NU este recunoscut de majoritatea playerelor (mai vechi) de audio si video.

| Mirel4412 a răspuns (pentru Bula):

Mai citeste odata raspunsul lui, te grabesti cam mult.

| Bula a răspuns (pentru Mirel4412):

Am spus: formatare FAT32.
Intr-o SINGURA partitie, pe intreaga capacitate.
Sunt unele stick-uri care au (inca) o partitie ascunsa, cu un program de "accelerare" pe unele sisteme. Acele partitii pot incurca redarea, fiindca player-ele le "vad" prima data, iar muzica nu este pe aceea partitie...

| RecKinul explică (pentru Bula):

Treaba cu formatarea în fat32 am făcut-o pe laptop ( am încercat atât formatarea rapidă cât și formatarea cealaltă mult mai înceată). Stick-ul e vechi. Dacă nu era în format fat32 nu-mi mergea pe smartfone și smartTV. Probabil primul răspuns e cel mai bun.

| Bula a răspuns (pentru RecKinul):

Problema este ca, unele stick-uri contin 2 partitii, cu incarcare automata a continutului primei partitii (aceste partitii sunt intelese de calculatoare si alte dispozitive "smart" si creaza o secventa de memorie folosita pentru cache (pentru accelerarea transferurilor de date).
Aceste partitii se "vad" doar cu ajutorul unor programe de partitionare mai complexe (de exemplu cu EaseUS Partition Master, de la versiunea 10 in sus).
Am patit si eu "figuri" asemanatoare si am gasit rezolvarea dupa multe cautari si documentari.
Daca nu ai asemenea program, atunci foloseste stick-ul doar pe calculator si alte dispozitive, unde functioneaza, iar pentru masina foloseste un stick "traditional", care este "vazut" de playere.