| Sebastiann7 a întrebat:

Salut, acum un an am achizitionat un DSLR Canon Mark II, sunt multumit de el si l-am folosit destul de des, insa m-am saturat de un aparat foto atat de greoi si voluminos, pentru ca mai mult ma incurca in excursii (munte, padure, mare) sau cand ma plimb printr-un oras. As vrea sa il inlocuiesc cu unul mai micut si mai usor de manuit dar care sa se ridice la performanta acestuia, ce mi-ati recomanda? Multumesc.

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Un mirrorless de la Sony, daca ai zis de Mark II, banuiesc ca te invarti intre 1700-2000 euro, deci recomandarea din tabara Sony ar fi Sony A7III.
De ce de la Sony?
Pentru ca ei au fost pionierii care au lucrat la ea (deopotriva cu Panasonic), si au mizat pe ea, inca din 2010 odata cu lansarea seriei NEX.

Poate sunt mai scumpe decat concurenta (Nikon si Canon au intrat si ei in hora de vreo 2 ani) insa cum ziceam, cand e vorba de mirrorless, eu as alege Sony.

Sunt mai scumpe in primul rand pentru ca pana de curand nu au prea avut o concurenta adevarata, si pentru ca moftul si comoditatea se platesc. (sunt mai usor de manuit, mai usor de carat dupa tine...)

| NLS a răspuns (pentru NLS):

Calitatea fotografiei în sine a ajuns pana acum aproape identica cu cea a unui DSLR,
iar la fotografia în rafala și timpul de focalizare stau mai bine.

| Sebastiann7 explică (pentru NLS):

Multumesc frumos de raspuns! M-am uitat la un a7iii dar am vazut ca este mai scumpicel si nu prea imi permit sa mai dau niste bani in plus, probabil o sa aleg o versiune putin mai joasa de la SONY ori o sa raman cu cel de acum.

| NLS a răspuns (pentru Sebastiann7):

Ce buget ai?
Au si modele cu preturi mai decente, dar in general fara FullFrame.

A6600 de exemplu (filmeaza 4K)
A6500, A6400...
sau A7 II (FullFrame)

| Sebastiann7 explică (pentru NLS):

Depinde strict de pretul pe care l-as obtine de pe Canonul meu (cu tot cu obiectivul 24-105mm f3.5-5.6).

4 răspunsuri: