Nu-ti recomand sa te atingi de BIOS!
O mica eroare si poti ramane fara placa de baza!
Cum ti s-a spus deja, lasa asa biosul, daca te pricepi il poti face printr-un utilitar oferit de producatorul placii de baza, care face el treaba, dar atentie trebuie folosita versiune exacta pentru placa ta de baza...nestiind acest lucru lasi asa mai bine!
Update de bios/uefi este recomandat si se face doar in cazuri rare gen cand placa de baza nu cunoaste o generatie noua de procesoare dar are dezvoltare catre acele tipuri de CPU, adica sunt compatibile.
Tu nu cred ca ai nevoie de update de BIOS!
Daca il faci gresit numai poti folosi acel PC, iar costurile sunt destul de mari pentru rescrierea BIOSULUI si se face de personal calificat in IT, nici macar nu am idee daca se pot "repara" absolut toate tipurile de BIOS, pentru ca producatorii de motherboard nu pun la dispozitie firmware pentru toate versiunile, astfel sa ajungi ca o firma agreata de un anume producator sa iti rescrie Biosul ar costa enorm, depaseste costurile unei placi de baza medii, ca si pret!
Într-adevăr, versiunea cu D4 in coada este o alta varianta a plăcii, si riști sa iti strici BIOS ul dacă iei de acolo update ul.
Aceasta este însă versiunea buna:
https://www.asus.com/......e-h610m-k/
Si aici ar trebui sa fie link-ul către drivere și BIOS:
https://www.asus.com/......pdesk_bios model2Name=PRIME-H610M-K
Cea mai noua versiune este 3202, din 7 martie anul acesta.
BIOS-ul e bine sa îl updatezi doar atunci când ai probleme (freeze, refuz de a boota, nu îți recunoaște RAM-ul sau stocarea, si altele de acest gen).
Si sub nici o forma nu te apuca atunci când exista șanse de furtuna.
Dacă se ia curentul, (sau dacă oprești PC-ul sau scoți stick-ul), șansele sa ai nevoie de o alta placa de baza sunt mari.
Bine ar fi sa descarci, daca exista, utilitarul lor de update. Daca faci update de bios, cu altceva decat trebuie calculatorul tau va fi inutilizabil.
Ab4 întreabă: