| vladutzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz a întrebat:

Salut, am cateva intrebari:
1. Folosesc telefonul meu pentru a reda muzica pe stereo reciverul meu prin auxiliar, s-ar auzi mai bine daca as reda de pe un laptop/computer?
2. Daca folosesc un pre amplificator care este conectat la telefon si mai apoi la stereo reciver sunetul ar fi mai bun?

Răspuns Câştigător
| literallythesamebruh a răspuns:

1. Da, se aude mult mai bine de pe un laptop/computer.
2. Cred că sunetul va fi același, dar cu anumite reglaje poți obține ceea ce vrei.

3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Telefonul nu este construit sa redea muzica prin statie de amplificare, laptopurile sau descktopurile da alea se pot folosii prin sisteme 5.1 sau amplificatoare pentru a asculta muzica la volum mai ridicat

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

1. Depinde de telefon si de alternativa laptop/computer.
Eu am telefoane care se aud incet si clar, incet si prost sau tare si clar/prost, in functie de calitatea lor.
Daca iei in comparatie un Iphone si un notebook ieftin, s-ar putea sa se auda muzica mult mai bine din Iphone decat din notebook.
Daca in comparatie intra un Huawei P20 lite si un laptop decent, poate si cu placa 5.1 cu efecte/egalizor, vei avea sunet mai puternic si mai clar din laptop.

2. Daca folosesti preamplificator la un telefon cu sunet clar, rezultatul va fi bun. Dar daca folosesti preamplificator la un telefon cu semnal destul de puternic si/sau cu distorsiuni (paraziti), sunetul va fi mai prost decat fara preamplificator.

Concluzie: PC-ul e mai sigur, mai ales daca e unitate desktop, si schimbi placa de sunet, la nevoie; dar chiar si o placa de sunet integrata, intr-un PC ieftin, vine cu un sunet decent, puternic si destul de clar.

| NLS a răspuns:

1. Garantat da, DAC-ul din telefon nu e peste placa de sunet dintr-un sistem mai modern, fie ea și integrata.
2. Da, dar depinde de amplificator. Daca iei unul de duzina, vei avea mai mulți decibeli, dar și multe distorsiuni.

Cablul prin care conectezi telefonul trebuie sa fie de calitate, si trebuie sa fie stereo (TRS).

https://qph.cf2.quoracdn.net/main-qimg-3266618b913c1eb92eabf8f4dd69b5a2-lq