Nu.
Cititorul are un soft (driver) instalat cu care se preia valoarea codului (ca de la tastatura), care este preluat in programul de prelucrare (in Excel sau alt program).
Codul de bara este o codificare asemanatoare cu codul Morse, cu diferenta ca, codul de bara se poate scana si in diagonala (nu doar pe o singura linie).
Codificarea este facuta tinand cont de latimea barelor si ale spatiilor, astfel fiind posibila citirea rapida si automata a codului unui produs dat, al unei sume, etc.
Pentru codificarea si decodificarea codului de bara se foloseste cate un soft specific, fara care sistemul nu poate functiona.
In cazul imposibilitatii citirii codului de bara, exista si posibilitatea de a introduce si manual codul produsului.
Exista si coduri asemanatoare, mai complexe, care pot contine mult mai multe informatii (de exemplu cele folosite pentru validarea biletelor de avion) care au forma patrata, formata din mai multe randuri de linii (dreptunghiuri, "patratele").
Cu mare placere!
Intre timp am gasit un site romanesc care trateaza tehnologia mai in detaliu si aparaturile utilizabile.
Merita sa citesti toate subpaginile.
http://www.coduridebare.com/index.html
Salut. Uitandu-ma pe net dupa aplicatii, am gasit si pentru cod de bare ceva exemple.
Se mentiona ca se poate folosi inclusiv camera web pe post de cititor de coduri.
Nu e valabil cu orice program, ci doar cu acele softuri care permit asta.
Faptul ca informatia apare in Excel tine de programul implementat pentru cititor.
Fie creeaza automat o fila Excel, pe care apar datele scanate, fie softul a fost configurat sa creeze o legatura cu programul Excel existent in sistem si cu care lucreaza in acest scop.
anonim_4396 întreabă:
FloFlorentina întreabă: