| trombonistul1940 a întrebat:

Salut.Am cumpărat pentru pe P.C.-ul meu o PLACĂ DE SUNET "CREATIVE" SOUND 5.1 BLASTER şi am şi un HOME CINEMA 5.1 CJC 690 R şi nu ştiu cum să fac " legăturile normale, sigure," dintre PLACA DE SUNET şi HOME CINEMA. Poate cineva să mă ajute în această problemă? Mulţumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

OK, I got the idea. Manualele se pot gasi online. Multi ani inainte va doresc, credeam ca am de-a face iarasi cu vreun copchil care stie sa gaseasca toate prostiile pe net, dar numai chestii utile nu. Puteti sa faceti abstractie de raspunsul meu anterior, haideti sa o luam de la zero. Imi cer si scuze, daca e cazul.
1. Ce Windows aveti? Presupun ca o fi ceva mai vechi, dar trebuie sa am idee.
2. Cu ce program ascultati muzica si in ce format (MP3, FLAC, APE, WMA, WAV)?

De multe ori e destul de greu de pus la punct un setup decent pentru muzica 5.1 deoarece problemele majore sint cam doua - calitatea sursei audio si calitatea/setarile programului care face reproducerea. Foarte probabil ca, fizic vorbind, conexiunile sa fie facute ok, totul legat de calculator sa mearga bine, insa muzica sa fie MP3 stereo iar la conversia 2.0 > 5.1 sa se piarda mult, poate chiar sa aveti sunet 2.0 "imprastiat" in sase canale. Astept detaliile de la dvs. pentru a avansa in localizarea problemei.
P.S. Ca posesor de setup audio 2.1 si ascultator de muzica in formal lossless (CD audio digitizat cu compresie fara pierdere, practic o imagine fidela a cd-ului audio) pe o placa de sunet decenta, va pot spune ca abia astept sa imi iau un sistem adevarat 2.0. Daca nu ascultati cumva cele citeva albume din istorie care chiar merita ascultate in 5.1 (din ce stiu eu, doar Pink Floyd au avut citeva discuri masterizate si digitizate pe format SACD care chiar sa merite efortul de a le asculta in 5.1), cred ca cel mai bun lucru pe care il puteti face e sa treceti la un sistem stereo. Oricum, astept raspunsurile la intrebarile mele de mai sus, probabil sa rezolvam si problema in forma ei actuala. Doar imi dadeam cu parerea. Am pierdut niste ani ascultind muzica pe scule slabe si inca sufar de problema asta (portabil am un player digital cu amplificare cum se cuvine - editie USA, astea pentru Europa sint toate cu amplificarea si conversia castrate pe motiv de legislatie - si casti de 60 ohm, iar cind vin acasa si dau din nou de boxe, imi vine sa ma bat singur).

3 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Huh? Esti adevarat? Ambele au manuale in care e mentionat clar cum se fac legaturile, ce vrei de la noi?

| trombonistul1940 explică (pentru KodrutZ):

Stimate dle.CODRUŢ.Sunt conştient şi ştiu că orice produs electronic care este pus pe piaţă spre vânzare,are un cocument, un manual de utilizare, ceva, care să te orienteze în momentul când pui în funcţiune acel obiect electronic, numai că eu am cumpărat acum 10 ani HOME CINEMA 5.1. CJC 690R având în punga de plastic şi MANUALUL DE UTILIZARE,însă eu datorită mişcărilor prin casă mutarea de mobile, văruit, făcut curăţenie mare, reaşezat toate la locul lor, l-am pierdut. Apoi în 2008 am cumpărat PLACA DE SUNET ''CREATIVE'' SOUND 5.1.BLASTER,şi nu-mi mai amintesc dacă avea ceva în pungă dar am C.D-iul, ei dar nu ştiu dacă pe DEKHSTOP arată cum se fac legăturile dela; P.C.+PLACĂ DE SUNET+HOME CINEMA, înţelegeţi? Deci dacă dv. aveţi aceste 2 manuale eu vi-le cumpăr, iar dacă le ţineţi pentru dv.atunci spuneţi-mi şi mie (vă rog frumos)cum se fac legăturile.Eu am cumpărat un P.C.am luat placa de sunet(mai sus amintită)de la P.C.-ul vechi şi cineva mi-le-a pus la P.C.-ul nou, a descărcat DRIVERUL de pe C.D.pentru placă, a făcul legăturile între P.C.-PLACĂ SUNET-HOME CINEMA şi nu-mi place cum se aude, se aude slab şi prost(eu fiind de profesie MUZICIAN)Deci asta m-a împins să pun această întrebare pe TPU.ro iar cineva de pe TPU mi-a dat linkul dv.şi aşa am ajuns la, uşa dv.de a ''cerşi'' un răspuns.Cât priveşte două momente pe care nu le înţeleg(eu am vârsta totuşi de, 75 de ani) ce înseamnă că; EŞTI ADEVĂRAT?(!) ce vreţi să spuneţi cu asta? sau ''răstitul''CE VREI DE LA NOI? mi se par cam deplasate, faţă de gradul de cultură al fiecăruia dintre noi.Un om bolnav nu merge la doctor să-i dea o...scobitoare,sau să-l întrebe dacă s-a spălat pe dinţi azidimineaţă, merge că are o problemă de sănătate.În aceiaşi situaţie(dar cu totul diferită)am venit şi eu la dv.să vă cer ajutorul.Vă mulţumesc.

| KodrutZ a răspuns (pentru trombonistul1940):

OK, I got the idea. Manualele se pot gasi online. Multi ani inainte va doresc, credeam ca am de-a face iarasi cu vreun copchil care stie sa gaseasca toate prostiile pe net, dar numai chestii utile nu. Puteti sa faceti abstractie de raspunsul meu anterior, haideti sa o luam de la zero. Imi cer si scuze, daca e cazul.
1. Ce Windows aveti? Presupun ca o fi ceva mai vechi, dar trebuie sa am idee.
2. Cu ce program ascultati muzica si in ce format (MP3, FLAC, APE, WMA, WAV)?

De multe ori e destul de greu de pus la punct un setup decent pentru muzica 5.1 deoarece problemele majore sint cam doua - calitatea sursei audio si calitatea/setarile programului care face reproducerea. Foarte probabil ca, fizic vorbind, conexiunile sa fie facute ok, totul legat de calculator sa mearga bine, insa muzica sa fie MP3 stereo iar la conversia 2.0 > 5.1 sa se piarda mult, poate chiar sa aveti sunet 2.0 "imprastiat" in sase canale. Astept detaliile de la dvs. pentru a avansa in localizarea problemei.
P.S. Ca posesor de setup audio 2.1 si ascultator de muzica in formal lossless (CD audio digitizat cu compresie fara pierdere, practic o imagine fidela a cd-ului audio) pe o placa de sunet decenta, va pot spune ca abia astept sa imi iau un sistem adevarat 2.0. Daca nu ascultati cumva cele citeva albume din istorie care chiar merita ascultate in 5.1 (din ce stiu eu, doar Pink Floyd au avut citeva discuri masterizate si digitizate pe format SACD care chiar sa merite efortul de a le asculta in 5.1), cred ca cel mai bun lucru pe care il puteti face e sa treceti la un sistem stereo. Oricum, astept raspunsurile la intrebarile mele de mai sus, probabil sa rezolvam si problema in forma ei actuala. Doar imi dadeam cu parerea. Am pierdut niste ani ascultind muzica pe scule slabe si inca sufar de problema asta (portabil am un player digital cu amplificare cum se cuvine - editie USA, astea pentru Europa sint toate cu amplificarea si conversia castrate pe motiv de legislatie - si casti de 60 ohm, iar cind vin acasa si dau din nou de boxe, imi vine sa ma bat singur).

| trombonistul1940 explică:

Vă salut dle. KodruţZ, vă mulţumesc de amabilitate, vă mulţumesc de ani mulţi, şi accept scuzele dv.de rigoare.Deci:1)acest COMPUTER este o enormitate necântăribilă de informaţii diverse de pe întreaga planetă iar eu din păcate nu ştiu cum pot da de acele MANUALE DE UTILIZARE(link sau ceva în genul acesta).2) am avut 8 ani Windows XP Profesional, şi devenind şi eu băiat de oraş, am avansat la Windows 7(în l.Română)3)eu ascult muzică(dar eu, PRODUC MUZICĂ-ROMANŢE, MUZICĂ UŞOARĂ, MUZICĂ DE DANS ORCHESTRALĂ, mai nou MUZICĂ LATINO-AMERICANĂ)ascult deci cu 3 programe; Winamp, VLC, BS.Eu când scot din CUPTORUL DE CREAŢIE care se cheamă''SIBELIUSS''(program ca al studenţilor de la CONSERVATOR)melodiile ''ies'' MIDI, care apoi prin Programul Free MIDI to MP3 Converter, le transform în MP3.4)legăturile ce uneşte PLACA DE SUNET cu HOME CINEMA sunt legături, contacte, standardizate de fabrica ce a produs HOME CINEMA, nu lipite de mine cu letconul pe genunchi.5) boxele sunt''împrăştiate'' în cele 4 colţuri ale SUFRAGERIEI, câte una în fiecare colţ, apoi o boxă la mijloc(FAŢĂ SUS)iar sooboferul jos pe parchet) ale sufrageriei.Ele se aud în felul următor:FRONT; 1dreapta-2stânga,REAR; 4stânga-5dreapta,Center; 3centru sus şi sooboferul jos.DE AUZIT; boxa 1 cel mai tare 30%, boxa 3 slăbuţ 20%, boxa 2 slab15%,boxa 4 foarte slab 8%, boxa 5 slab de tot 4%, iar sooboferul neinteligibil 1%.Vă daţi seama că se aude întâi''dezordonat'' şi apoi foarte slab şi va trece multă apă pe Dunăre până se va auzi toate la stadiul de''100%''.Cam asta este tot ce vă pot spune în calitatea mea de ''elev în clasa a II-a'' la COMPUTERE.Vă salut cu respect şi aştept ''INDICĂŢIILE''dv.pentru a avea şi eu mai multe''SUCCESURI'' în ale COMPUTERULUI.p.s.Am fost ŞEF DE MUZICĂ MILITARĂ cu grad de COLONEL.