anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am cumparat recent o placa video GTX, aceasta are un defect si vreau sa o trimit in service pe perioada garantiei prin curier, intrebarea este : daca nu se poate stabili cauza defectului, se poate cere suma platita pe produs inapoi in loc sa imi inlocuiasca placa? Daca da, cum pot stabili acest lucru?

6 răspunsuri:
| PainTech a răspuns:

Depinde.
Cel mai probabil nu.

| nicu991 a răspuns:

Sper ca n-ai cumparat-o second-hand ca e nasoala situatia.

| StefanDrg a răspuns:

Ai drept de retur 30 zile. In acest interval poti cere banii înapoi sau alta placa video. Este dreptul tau ca si client. Daca refuza sa iti deie banii înapoi suna la protecția consumatorului si fă-le reclamație. O sa se rezolve

| Costelushel a răspuns (pentru StefanDrg):

Stiu de perioada de gratie. Eu intrebam pe perioada garantiei daca problema produsului nu este rezolvata, in loc ca produsul sa fie inlocuit, se pot cere banii inapoi?

| StefanDrg a răspuns (pentru Costelushel):

Daca au trecut 30 zile de la cumpărarea eu nu mai poti cere banii înapoi. Iti da alta placa video sau ți-o repara pe aia

| Costelushel a răspuns (pentru StefanDrg):

Ma uitam la regulile UE pentru garantie si scrie asta :

Dacă un produs pe care l-ați cumpărat în UE se dovedește a fi defect sau nu arată conform descrierii, vânzătorul trebuie fie să-l repare sau să-l înlocuiască fără costuri adiționale, fie să vă acorde o reducere de preț sau să vă restituie total suma plătită.

De regulă, veți putea solicita o rambursare parțială sau integrală numai în cazul în care repararea ori înlocuirea nu este posibilă.

Cred ca ma incadrez in situatia asta.
Nu sunt sigur daca toate magazinele tin cont de asta, dar da.