| MarYaNM a întrebat:

Salut,

Am cumparat un kit complet camera supraveghere 4k 8mp cu dvr 4k, hdd, etc.
Am instalat mufele corect si inclusiv setarile dar nu apare imaginea. Apare doar daca o scoti din alimentare sau cablu semnal pentru 2 secunde alb-negru.

16 răspunsuri:
| nicu991 a răspuns:

Despre ce model este vorba?

| MarYaNM explică (pentru nicu991):

Kit Rovision 4k 8mp ir 60m

Model camera: LBW90HTC5005XFSL

| nicu991 a răspuns (pentru MarYaNM):

HDD a-ti instalat in DVR-ul respectiv?

Da, unul refurbished. I-am dat formatare din dvr dar merge hdd-ul.

Problema e la camera cred. Daca o acopar atunci face o galagie continua, un scartait fara sa se opreasca.
Daca o scuturi se aude ceva inauntru ca un cablu desprins.

Si fenomenul se manifesta pe toate camerele? Sau detineti doar una singura din modelul mentionat?

Am doar una. Acum nu mai apare nici o imagine chiar daca reimtroduc cablurile.

Sa fie problema sau este ok?
Am legat cablul de alimentare cu mufele din pachet rosu la + si negru la -.

Mai exact, camera respectiva cu ce este alimentata? A venit cu alimentator propriu? Scrie ca trebuie alimentata cu 12v 3A.
Iar pe site-ul Rovision se gaseste acesta https://rovision.ro/produs/sursa-alimentare-3a-12v-in-cumutatie-cu-fir/

| nicu991 a răspuns (pentru nicu991):

Nu cumva ati facut o "romaneasca" si-ati prelungit cablul de alimentare?

Da, folosesc acel acumulator output 12v 3A.

Da, in pachet a venit un cablu coaxial din cupru de 50metri care prelungeste semnalul + alimentarea.

Dar cablul acela coaxial din cupru a trebuit mufat si pe semnal si pe alimentare. A venit in pachet cu mufe cu surub.

La alimentare am pus firul rosu la + si cel negru la - la ambele capete.

Am vazut in alte videoclipuri ca a legat rosu la - si negru la +. Dar ma gandesc ca daca respecti firele la ambele capete nu are legatura.

Si doar cu cablul acela scurt cu care venea sursa de alimentare ati facut proba prima data? Eu tind sa cred ca lungimea cablului adaugat este prea mare pentru a furniza tensiunea necesara camerei.

| nicu991 a răspuns (pentru nicu991):

Cablul ala de alimentare al camerei este de 2*0. 75mm2
Dupa niste calcule facute pe-un site de specialitate rezulta ca pe distanta de 50 metri cat are cablul respectiv apare o pierdere de 6.29v din cei 12v furnizati de alimentator, asadar 52.38% pierdere.

Posibil. Dar de ce face camera asa galagie daca o acopar cu palma? Un fel de scârţâit.

Hotaraste-te unde continuam discutia ca deja m-am zapacit laughing
Ti-am raspuns in cealalta parte.

Intai fa cum te-am sfatuit cu alimentarea camerei. Lasa sunetele pe care le scoate.

? Mai bine am continua pe mail, ca aici trebuie sa intru, sa ma loghez de fiecare data pe telefon, etc.

dmaryanm@gmail.com

O sa incerc azi o alimentare mai scurta. Nu conteaza cablul semnal cat de lung este ci doar alimentarea sa fie scurta?

Pai cum am mai spus, cablul ala fiind lung au loc pierderi de tensiune pe el. Pe partea de semnal video e posibil sa scada calitatea imagini, dar foarte putin probabil fiindca acel cablu este ecranat.