| Denila123 a întrebat:

Salut, am cumparat un stic de 8 GB maxell si am copiat muzica pe el, nu prea a mers se bloca casetofonul la masina.
Azi l-am bagat in laptop si i-am dat o formatare din cmd si acum nu mai gaseste sticu cand il conectez la laptop...
Oare ce sa fie de vina?

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Formatarea stick-ului trebuie facuta tip FAT32.
Nu trebuie facuta alta partitie!

Pentru formatare poti folosi oricare din comenzile Windows-ului (sau altui sistem de operare).
Daca formatarea s-a facut corect, atunci trebuie sa apara iconita stick-ului (langa cele ale partitiilor din calculator), iar cu un click-dreapta - Proprietati vei putea vedea tipul de formatare, capacitatea si spatiul ocupat /liber.
Daca totul este OK, atunci poti copia muzica pe el. Ai grija sa nu ai diacritice in numele pieselor muzicale!

| Denila123 explică (pentru Bula):

Da nu apare iconita de loc
asta nu inteleg
ce sa mai fac

| Bula a răspuns (pentru Denila123):

Daca nu-ti mai apare iconita, atunci pot fi 2 cazuri:
1. Stick-ul nu este partitionat si formatat corect, vizibil din Windows. Este nevoie de un program special de partitionare si formatare + cunostinte de specialitate pentru a repara aceasta stare (de exemplu EaseUS Partition Master)
2. Daca nici programul de partitionare nu "vede" stick-ul, atunci inseamna ca este defect si se poate arunca.

| halogen001 a răspuns:

Poate trebuie atribuita o litera partitiei de pe stick in disk managementul din windows.

| dinaprilie a răspuns:

Incearca sa-l repartitionei..cauta un disk utility pentru pc si vezi dupa

| GPA a răspuns:

Introduci stick-ul in unitate în oricare port USB funcțional. Deschizi CMD cu drept de administrator, scrie:
diskpart
list disk
In mod normal, ar trebui să-ți apară doua discuri sau mai multe în funcție de unitățile de disc conectate, discul 0 reprezintă întotdeauna discul bootabil cu sistemul de operare și partițiile aferente. Următorul disc, adică disc 1 ar trebui să fie stick-ul tău (de aproximativ 8192MB -> (size ----- 8192MB).
Bun, folosești comanda :
select disk 1 (sau ce număr are disk-ul, verifici capacitatea-size din dreptul discului ca să-l identifici).
Odată selectat, folosești comanda :
clean

Apoi :
create partition primary

=>format quick fs=FAT32 label=orice nume

| Denila123 explică (pentru GPA):

Chiar asa am facut
si de atunci nu mai arata sticu decat in cmd

| GPA a răspuns (pentru Denila123):

Nu mi se postează răspunsul integral, am editat de trei ori...

Ii dai
assign letter = litera (oricare literă neocupată de niciun alt volum).
O să-ți apară pe urmă ca volum.