| Vali2265 a întrebat:

Am dat astăzi comandă de o plăcuță RAM de 4gb (ddr4 de la HyperX). Eu în pc mai am una de la Kingston (tot 4gb ram ddr4), între timp mi-a spus cineva că trebuie neapărat să fie de același gel (ambele ori de la Kingston ori de la HyperX) nu l-am crezut dar totuși am zis să întreb aici să știu dacă anulez comanda sau nu.

Dau fundă celui care mă lămurește.

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

In principiu trebuie sa aiba aceleasi specificatii. Daca nu, vor functiona la parametrii cele mai slabe dintre ele. Sansele sa iti faca probleme de incompatibilitate sunt foarte reduse.

3 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Pentru siguranta, toate specificatiile trebuie sa fie identice:

capacitate, frecventa, latenta si voltaj.
Se pot oricum seta din BIOS toate daca e cazul (de catre cineva care stie ce face), insa uneori s-ar putea pur si simplu sa nu functioneze decat daca sunt nativ identice. Depinde mult de placa de baza, daca e un chipset entry-level, s-ar putea sa nu mearga.
In cel mai rau caz o trimiti inapoi si cumperi o placa cu aceleasi specificatii.

Eu am pus intentionat in sistemul meu 2 branduri diferite (2 placute Corsair si 2 Kingmax Nano) si au si latente diferite (cu o treapta), dar functioneaza.

| JicaContra a răspuns:

Trebuie sa aiba aceleasi specificatii, nu sa fie neaparat de la acelasi producator
totusi daca ai laptop, atunci si producatorul e o problema

| Digikey a răspuns:

Depinde si de computer.Riscul este destul de mare sa apara probleme.
Trebuie sa cumperi una de 8 si sa scapi de cea de 4.