N-am auzit de asa ceva si eu am facut multe documente la viata mea. Lucrez pe computer de cand nici nu aparuse de cat Windows 1.
Deci, nu este posibil?
Nu. Nu este posibil. Se poate intampla sa nu se vada daca el folosete un tip mai vechi de Office (Word).
Probabil colegul tau se refera la faptul ca documentul poate pierde configurarea paginilor, alineatelor samd, precum si setarile de fonturi, fotografii, icoanite, clipart-uri atunci cand este deschis pe alt calculator, implicit insemnand ca intr-o alta instanta de Word. Acest lucru este posibil daca resursele folosite(fonturi, imagini) precum si configurarile de pagina si alineate nu sunt incluse in document (embed). De regula Word nu include in document toate resursele folosite pentru ca acest lucru mareste dimensiunea fisierului, acest aspect fiind nerecomandat in timpul editarii. De aceea, dupa ce ai terminat de editat un document, este recomandabil sa incluzi manual resursele folosite in document pentru a pastra consistenta vizuala a acestuia indiferent de instanta de Word folosita. Daca doresti sa distribui documentul doar pentru citire(read only), atunci cea mai simpla solutie este sa-l exporti ca pdf pentru ca pdf-urile au inclus tot ce le trebuie ca sa arate la fel oriunde le-ai deschide.