| Florinrm a întrebat:

Am hard disk-ul stricat si vreau sa recuperez ce am pe el, dar personal nu pot. Imi sugerati cum pot sa fac asta, va rog?

Răspuns Câştigător
| asman a răspuns:

Omul a zis ca are hard-disk-ul defect.
Cel mai probabil, are sectoare cu bad-uri, dar nu stim sigur.
In cazul in care hdd-ul are sectoare cu bad-uri, chiar daca nu are nici un defect fizic, iti garantez ca nu o sa mai dureze mult pana cand nu o sa il mai poata folosi deloc si atunci... o sa fie prea tarziu sa mai recupereze ceva, doar daca nu este dispus sa plateasca mii de euro unor firme pentru recuperarea datelor. Mai bine cumperi acest dispozitiv cu 80 RON si ai rezolvat problema (sau nu), decat sa pierzi datele.
Eu am dat solutia cea mai simpla si rapida pentru a recupera datele, nu neaparat cea mai ieftina.
Personal, am recuperat multe date de pe hdd-uri cu un astfel de convertor, rapid si simplu.
Asta e parerea mea.
O zi buna.

9 răspunsuri:
| Dezinteres a răspuns:

Detalii despre hdd? Ce ai incercat pana acum?

| nutepriveste21 a răspuns:

Mergand la un centru specializat. Daca ai da detalii ce hdd ai si cum se manifesta defectul, ar fi posibil sa primesti un sfat sau un ajutor si aici pe TPU.

| asman a răspuns:

Daca hardul este Sata sau e-Sata, cumpara un convertor Sata/e-Sata to Usb, daca ai hard pe IDE-ATA cumpara IDE to Usb.
Exemplu: http://www.delock.com/......61510.html
Apoi, daca hardul nu are motorasul sau capul defect, ai sanse mari sa recuperezi din date, cu sau fara software specializat. Succes!

| Dezinteres a răspuns (pentru asman):

Daca hardul nu are motorasul sau capul ( care cap? ) defecte de ce trebuie sa cumpere prostiile alea?

On Topic : cum se manifesta defectul? modelul hdd-ului?

| asman a răspuns (pentru Dezinteres):

E de inteles ca sa le cumpere in cazul in care nu are defecte fizice de genul:
- motorasul nu functioneaza;
- capul (sau capurile - ca sunt mai multe), de scriere/citire (pentru tine), sunt defecte
"alea" nu sunt prostii (daca nu stii despre ce este vorba, nu mai comenta degeaba)

Avem 2 variante :
1. problema hardware - mergi cu el la service.
2. problema software - o rezolvi cu un soft specializat ( get data back for ntfs doar un exemplu )

Domnul asman... poate imi explici si mie ( ca nu ma pricep ) de ce am nevoie de un convertor daca nu exista o problema hardware?

Sa iti explic ceva.Tonul tau autoritar de mai devreme nu ascunde decat lipsa de informatie. Decat sa faci pe gigi durul mai bine asculta si mai inveti si tu cate ceva.
Daca are bad-uri acel convertor nu te ajuta cu nimic.Modul in care conectezi hdd-ul la pc nu are nicio legatura cu rezolvarea problemelor hdd-ului.
Acel convertor dat de tine sunt bani aruncati pe fereastra. Dupa cum ti-am scris si mai sus. daca e ceva software se rezolva cu un soft...si acel soft iti citeste hdd-ul indiferent de modul in care aceasta este legat la pc.Ba mai mult de atat ...viteza pe usb este net inferioara cu viteza de transfer de pe sata.

Ca sa te citez - habar nu ai despre ce e vb.Am incheiat discutia cu tine... vrei detalii ...foloseste google.

O zi linistita.

| asman a răspuns (pentru Dezinteres):

Omul a zis ca are hard-disk-ul defect.
Cel mai probabil, are sectoare cu bad-uri, dar nu stim sigur.
In cazul in care hdd-ul are sectoare cu bad-uri, chiar daca nu are nici un defect fizic, iti garantez ca nu o sa mai dureze mult pana cand nu o sa il mai poata folosi deloc si atunci... o sa fie prea tarziu sa mai recupereze ceva, doar daca nu este dispus sa plateasca mii de euro unor firme pentru recuperarea datelor. Mai bine cumperi acest dispozitiv cu 80 RON si ai rezolvat problema (sau nu), decat sa pierzi datele.
Eu am dat solutia cea mai simpla si rapida pentru a recupera datele, nu neaparat cea mai ieftina.
Personal, am recuperat multe date de pe hdd-uri cu un astfel de convertor, rapid si simplu.
Asta e parerea mea.
O zi buna.

| Florinrm explică:

Am incercat cu HDD-ul si nu merge.

| Florinrm explică:

Oricum, va multumesc tuturor pentru sfaturi.