| stephc a întrebat:

Salut, am i5 6600k cu placa vid gtx 960 4gb si 8 gb ram. Il folosesc sa joc jocuri, intrebarea mea este, merita sa mai adaug 8 gb de ram si sa fie 16?

5 răspunsuri:
| VoidEternal a răspuns:

Da. Ramul e ieftin.

| stephc explică (pentru VoidEternal):

Nu conteaza suma, ma refer daca va face vreo diferenta la jocuri, sa se miste mai fluent habar n am.

| NLS a răspuns (pentru stephc):

Nu vei castiga prea mult,
vezi daca e folosit acum peste 95% in timp ce te joci.

Stii cum faci asta?
(in momentul in care pui jocul in bara cu ALT+TAB, cantitatea de RAM folosita scade putin... nu mult, insa suficient cat sa te induca in eroare)

Instaleaza HWinfo si da sa salveze un fisier LOG in timp ce te joci.

https://www.hwinfo.com/download/

Acolo o sa vezi folosirea RAM-ului in timp real, cand esti in joc.

Daca e 7.8GB, sau in jurul valorii maxime de 8GB, atunci are ce sa faca si cu mai mult (cel mai probabil nu va consuma 16, dar va urca undeva spre 9-10GB, deci upgradeul va folosi).

Daca in timp ce te joci foloseste doar 6, 5GB, e semnul absolut ca nu are nevoie de mai mult de 8GB pentru ce face el cu PC-ul.

Daca instalezi Cinema4D si pui sa randezi ceva, o simpla imagine, iti mananca si ultima farama de RAM, si 64GB sa ai si nu e prea mult pentru acel program.

DAR jocurile se comporta diferit.
Consuma RAM in functie de procesor si placa video, si conteaza foarte mult jocul.

| stephc explică (pentru NLS):

Mersi mult pentru raspuns apreciez

| Cherciumihai a răspuns:

Dacă folosești calculatorul în principal pentru jocuri, adăugarea de 8GB de RAM ar putea îmbunătăți performanța în anumite jocuri mai solicitante. Ar putea permite sistemului tău să gestioneze mai bine sarcinile multiple și să reducă timpul de încărcare.