| andrey04 a întrebat:

Am incercat si eu sa fac un DVD cu windows si am facut toti pasii normali,l-am terminat,dar in tot timpul asta nu imi aparea dvd-ul in computer. Dupa terminare l-am scos si l-am bagat inapoi,unitatea scoate zgomotul acela normal dar nu imi apare nimic in computer,am dat restart si nu imi aparea mesajul acela cu,, Press Enter." care apare cand schimbi windows-ul.Ma puteti ajuta?

Răspuns Câştigător
| DeyCj a răspuns:

Eroare de sistem. Dacă nici cu un dvd normal unitatea optica nu este afișată în My computer, problema survine de la o eroare de bios.
Cu DVD-ul de Windows. Dacă știi că ai o imagine ISO legitimă de Windows, atunci scrierea DVD-ului se face folosind unealta integrata în sistem(cea de scriere ISO), nu prostii ca nero sau alte cretinătăți de-astea.
Apoi ca să instalezi sistemul se apasă în funcție de ce pc ai:F2(la Acer, Dell și altele)F9(la Asus, și altele) sau F11 la majoritatea calculatoarelor.Din meniu ce pare selectezi unitatea optică ce va avea un nume de genul ST-R12SDVDROMS2(e un exemplu). Selectezi DVD-rom-ul și apoi totul va funcționa.Asta dacă și numai dacă ai folosit o imagine butabilă cu Windows. Dacă nu, nu va buta și va intra în Windows.Succes

2 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

1. Imaginea aleasa trebuie sa fie bootabila.
2. Schimba ordinea de bootare in Bios, astfel incat la pozitia 1 sa fie unitatea cd/dvd.
3. Imaginea se pune pe disc cu anumite instructiuni in softul de inscriptionare (gen "Burn image to disc"). Vezi tutoriale de inscriptionare iso.
Apoi vei vedea mesajul pe care il doresti "Press any key to boot from cd/dvd..."

| gelu1970 a răspuns:

Daca nu iti apare unitatea optica in pc cum spui ca ai facut dvd?
daca ai o imagine iso de w si vrei sa o pui pe dvd foloseste ImgBurn Free.
eu folosesc nero, insa pentru imagini iso intotdeauna folosesc imgburn.