| NBz_Gabi_1999 a întrebat:

Am Internet de la RomTelecom (Telekom Romania acum).
Am conexiunea prin cablu coaxial am viteza mea actuala download 400kb/s si upload maxim 100kb/s dar nu mereu. Am cerut o marire de viteza si mi si-a spus ca nu se poate efectua acest lucru deoarece nu imi perimte conexiuna deoarece sunt prea departe de centrala lor. am un prieten care sta mult mai departe decat mine (eu stau mai aproape de centrala) iar el are 600-750kb/s. Cum este posibil asa ceva? Ce are trebuie sa fac in legatura cu asta? Va rog frumos sa ma ajutati.

Răspuns Câştigător
| Popescu_Alexandru_1992_sFtt a răspuns:

Salut.Deci am avut si eu de la RomTelecom net si pe contract scria 600kb/s dar eu de-Abia daca aveam 50. le am spus si pe ei nu i-au interesat..si am încheiat cu ei...RomTelecom =net prost si nepăsători!

Eu iti zic sa le spui despre prietenul tau ca are netul mult mai bun si sta mai departe de el. daca nu înțeleg asa nu te vor ajuta niciodată! si eu iti dau un sfatbig grinaca nu te rezolva ..sa închei contractul.le spui ca daca nu ai net cum scrie pe contract te desfintezii de la ei!

ASTEPT FUNDA! Daca te -am ajutat

| NBz_Gabi_1999 explică (pentru Popescu_Alexandru_1992_sFtt):

Am incercat sa le dau un email si... cica e full casuta lor postala rolling on the floor

2 răspunsuri:
| DrGeorge a răspuns:

Salut Gabi,

Conexiunile prin coaxial sau HFC (Hybrid Fiber Coaxial0 pot suferi interferente motiv pentru care este posibil ca tu sa fi afectat de acestea.

O posibila cauza poate fi distanta dintre tine si modem. Este posibil ca prietenul de care vorbesti sa fie conectat in alt modem.

Totodata trebuie mentionat ca la coaxial banda este impartita cu restul.
In general viteza pe coaxial este intre 350kbit/s si 19-20 Mbit/s.

Ce ti-au zis cei de la Telekom cum ca este prea departe de centrala nu este o explicatie OK. Pe masura ce reteaua creste ei ar trebui sa faca upgrade la CMTS (cable modem termination system) ca sa nu afecteze pe toata lumea.

In mai putine cuvinte, daca ai posibilitatea sa schimbi provider-ul fa-o.