| Denis_Denis_1998 a întrebat:

Salut, am luat o placa de RAM de la alt laptop caruia i s-a stricat ecranul și am pus-o la mine și îmi merge. Dar daca iau procesorul ăla că e mai bun ca al meu, e Pentium, dar al meu celeron, nu va fi nimic? Sa zicem că nu va merge, nu duce procesorul ăla, nu se va arde nimic? Specificatile laptopului meu Intel Celeron b830 2cpu 1. 8ghz Intel HD graphics 5 GB RAM DDR3 HDD 500GB.

7 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca reusesti faza, asta esti bun! Procesoarele laptopurilor sunt lipite pe placa de baza si se desfac cu niste scule speciale. Mai mult, poate ca nici nu se potrivesc la socket-uri.

| Denis_Denis_1998 explică (pentru Salontanul):

La mine nu e lipit ca se scoate am incercat nu stiu la celalat daca se scoate

| Salontanul a răspuns (pentru Denis_Denis_1998):

Spune-mi si celalalt procesor cum se numeste!

Bula
| Bula a răspuns:

Cauta manualul si SPECIFICATIILE laptop-ului tau, acolo vei gasi daca celalalte procesor este compatibil sau nu cu al tau.
Am intalnit laptop cu procesor Celeron cu socket identic cu altul (Intel Dual core Duo), dar care nu a functionat corect in locul Celeron-ului. "Singura" problema ca Celeron-ul a fost de fabricatie anterioara, iar BIOS-ul nu cunostea inca lucrul cu procesorul fabricat ulterior. Iar upgrade pentru BIOS nu am gasit.

| sierra1 a răspuns:

Stai blând că-l arzi

| Bizon95 a răspuns:

99% ca nu va merge
trebuie sa fie EXACT acelasi soclu, sa nu fie lipit pe placa de baza si nici atunci pentru ca racirea la celeron e mult mai slaba

sanse mai bune ai avea sa scoti ram-ul de la tine sa il pui la el si apoi sa pui monitorul de la tine, la laptop-ul alalalt
daca au aceeasi dimensiune... asa ai sanse mai mari sa faci un laptop mai bun din doua

| ady18 a răspuns:

Cauta soclul placii de baza si ce procesoare accepta happy