Varianta care 99% te ajuta ( in ideea in care nu s-a ascuns in alt spatiu de stocare, alta aplicatie pe care o instalezi tu mereu): schimbi unitatea de stocare hdd/ssd-ul si scapi. Inainte de asta, fa clean install, format complet, nu quick format, si scaneaza cu niste programe antivirus. Optimizeaza/curata/reinstaleaza sistemul de operare, verifica temperaturile, fiecare componenta, vezi sa ai toate runtime-urile/driverele instalate, incearca diverse versiuni de drivere, gandeste-te la ideea de overclock, chiar la upgrade macar rami dual channel/ssd, pe-un buget micut. Apoi sigur "scapi". Sau...cum zici tu dar PayPal, banii inainte family & friends si se rezolva.
Treci pe Linux! Sunt de doi ani pe el si nu-mi pare rau. Stiu! Sunteti tineri si vreti sa mai jucati si jocuri. Se poate si pe Linux. Exista un program Wine, exista Steam. Pana acum toata lumea zicea ca nu se poate face pe Linux ce faci pe Windows. A ramas aceasta idee si n-o poti scoate oamenilor din cap. De atunci nu mai am treaba cu virusii.
Adevarat, marea majoritate ar putea folosi Linux.
Se sperie de terminal, si se sperie de faptul ca nu merg jocurile.
Sau cel putin asa stiau ei.
Linux Mint si inca vreo 3 distributii sunt nu doar mult mai customizabile decat Windows 7, dar au si o interfata mult mai bine structurata decat Windows 10, virusi nu prea ai de unde lua, si exista deja destule jocuri ce pot fi rulate prin Steam.
Din pacate pe Wine nu merge orice program Windows.
Nici SolidWorks, nici Creo, nici Autocad, nici Archicad, nici nimic altceva din domeniul asta (in afara de Siemens NX si probabil Fusion 360 care e in browser si deci ar trebui sa mearga).
Asa ca eu sunt limitat la Windows.
Am vrut sa fac pe laptop dual boot, nu a mers nicicum, dar ziceau baietii de pe forum ca ar fi mai mult vina laptopului decat a distributiei de Linux.
Asa este dar uneori elemente malware se instaleaza si utilizeaza denumiri ale proceselor sistemului de operare. oricum sunt sigur ca utilizatorul nistru nu stie diferenta. dar pentru cei care inteleg elementele malware care au denumiri asemanatoare cu procesele sistemului de operare nu se vor gasi in system/32 ci cu totul in alte foldere, cam acesta este unul dintre pasii in care poti recunoaste daca un proces este legitim sau nu, dar nu singurul.