Foloseau masca de mana, sau atunci cand o foloseau pe cea pe cap, puneau electrodul aproape de sudura, coborau masca pe fata, si apoi faceau arcul.
Eu asa am invatat, puneam masca la ochi, aprindeam arcul doar ca sa vad piesa, apoi ma duceam unde trebuia sa sudez
Iesea cordonu sudat + un aft la un centimetru, doi, unde am aprins arcul.
Nu sunt sudor, am invatat doar pentru mine.
Sudez caroserii cu MIG si masca cu cristale lichide, dar la MIG e suficient si sa pui palma la ochi, mai ales cand e vorba de suduri din puncte, nu "cordon".
Noi nu vedeam piesa (in liceu, chiar daca era liceu teoretic, am facut confectii metalice si trebuia sa stim sa si sudam) ci vedeam doar flacara. Cum spuneau cei batrani: piesa o "simteam".
Probabil geamul este mai gros.
Iti fixezi din ochi locul unde trebuie sa sudezi si pui masca, in timp scurt. De la prima flamă se va vedea unde trebuie sa sudezi.
Vedeau cand incepeau sa sudeze, atunci se vede pentru ca acea flama este destul de puternica.
Invatau sa sudeze, de aia se numeste sudat, trebuie sa ai ceva pricepere, sa pui sirma sau electrodu acolo unde trebuie, asta se dobindeste prin experienta.
Deci am putea spune ca sudorii sudeaza prima secunda asa orbeste dupa, lumina rezultata arata piesa si vezi ce sa afci in continuare.
Masca de asta ce spui tu, se foloseste sia cum, deci majoritatea asa sudeaza, nu cu masca cu peste prajit ce spui tu.
Cu aia sudeaza cei care nu-s sudori
Aveau o mască cu mâner pe care o țineau cu mâna stângă și o îndepărtau din când în când! Era greu dar așa au construit România bunicii și parinții noștri!
gCriminala123 întreabă: