| EmiLacatus a întrebat:

Salut! Am o placa video la care am folosit la un pc mai vechi as vrea sa stiu pot pune placa video intr-un pc nou? (PC-UL VECHI MERGEA CA-M GREU AVEA SI VIRUȘI) Asadar placa video este si ea virusata odata cu pc-ul vechi?

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pune piese noi nu iti bate joc ca arzi procesorul

| VoidEternal a răspuns (pentru EmiLacatus):

Cristi efectiv nu are idee despre ce vorbește. O poti folosi fara nicio problemă atâta timp cât interfață e aceeași sau compatibila.

| NLS a răspuns:

Virusii pot afecta 2 componente:

1) in proportie de 99, 9%: medii de stocare, precum HDD si/sau SSD, atat partitia cu sistemul de operare, cat si celelalte partitii.

2) extrem de RAR, exista si anumiti virusi care se pot instala in BIOS, sau il pot rescrie, iar daca placa de baza nu are un BIOS de rezerva (DUAL Bios), poti juca fotbal cu ea.

In rest, mai afecteaza stickuri, carduri, DVD-uri, etc, care sunt tot medii de stocare.
(cu precizarea ca DVD-urile pot fi virusate doar in momentul in care scrii date cu virusi pe ele, nu si ulterior)

Da, placa video se poate folosi in ce PC doresti, atata timp cat are conector potrivit: PCIex.

Daca e foarte veche, si are conector AGP sau PCI, atunci NU o vei putea introduce fizic in noul PC, presupunand ca acesta are conector PCIex
(nu conteaza atat de mult generatia, dar viteza de lucru a placii video va fi penalizata daca exista o diferenta de generatie. Exista PCIex 2.0, 3.0, 4.0...).

Iti pot spune mai multe lucruri despre cat de mult merita sa o folosesti in noul PC,
DACA imi poti da mai multe informatii despre ea si despre noul sistem: numele si modelul exact al componentelor principale: procesor, placa de baza, RAM, placa video, sursa, HDD/SSD.

| 120bulevard a răspuns:

Nu, merge s-o folosesti.