| viktor7 a întrebat:

Salut, am o problema cu calculatorul. Nu am windows pe el si cand il aprind imi zicr boot mrg is missing si daca incerc sa bag win 7 imi da o eroare, nu mai stiu sigur ce eroare dar am inteles ca chestia aceasta este din cauza biosului. Trebuie facute niste setari ale biosului. Cine stie sa mi le spuna?

5 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Probabil ai pc-ul cam vechi... Intra in bios si undeva vei vedea : Ide - dai enter pe el si schimba-l in a 2-a varianta (nu stiu exact cum se cheama) apoi F10 si gata! Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ori ti s-a busit sistemul de operare, ori ti s-a busit hard disck-ul dupa care era incarcat sistemul de operare, ori bios-ul incearca sa incarce boot.mrg dupa alt hard disk. In BIOS verifica ordinea de bootare si asigura-te ca hdd-ul pe care ai sistemul de operare este in capul listei. Daca nu iti mai apare hdd-ul in cauza sau daca e deja in capul listei e una dintre problemele de mai sus. Uneori functioneaza daca schimbi slotul SATA de pe placa de baza, presupunanad ca ai SATA. La IDE trebuie sa te joci la jumper.

| adreyashu a răspuns:

Ce sistem de operare ai?
daca e un linux incearca din nou sa-l instalezi
Cu windwosul e mai complicat
daca nu merge sa resintalezi sitemul de operare probail ai o problema la hard disk

| lauren93 a răspuns:

Poti incerca sa bagi mai intai un windows XP. Este posibil ca Windows 7 sa nu iti recunoasca memoria RAM. Daca nu merge nici asa incearca un alt win 7. In caz ca nu merge nici asa probabil este cum a zis krakilla. Succes

| viktor7 explică:

Krakilla, sistem de operare nu am pe hard. Hardul este nou deoarece la inceput am crezut ca acesta este problema